Gastro

Foto: Shutterstock.com

Covidpasy jsou podle ochránců údajů riskantní

Využívání tzv. covidpasů pro vstup do zařízení v Česku je podle Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) velmi riskantní. Stát by musel vést evidenci zdravotních údajů milionů lidí, ale zákony nyní podle úřadu neřeší rozsah zpracování...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Utrecht otestuje šíření covidu v kavárnách

Nizozemské město Utrecht naplánovalo třídenní testování šíření viru SARS-CoV-2 v podmínkách kavárenského provozu. Lidé měli o rezervace účasti v programu spojené s posezením u kávy takový zájem, že pořadatelé museli systém po chvíli uzavřít. O projektu informoval list NL Times.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Globální cestovatelské trendy roku 2021

Společnost American Express letos opět vydala zprávu o globálních cestovních trendech pro rok 2021. Jaká je cestovatelská nálada po více než roce od vypuknutí pandemie covid-19? To odhalují výsledky průzkumu, který byl proveden v 7 zemích –...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Etiketa jiných kultur u stolu: Thajsko

Také rádi navštěvujete thajská bistra v Česku? A všimli jste si, že pravidla stolování jsou zcela odlišná od těch našich středoevropských? Já osobně miluji Thai Bistro ve Skořepce na Starém Městě v Praze. Bia, majitelka, je z Bangkoku a vaření...

Číst více
Shutterstock.com

APRON: Restauracím může návrat k běžným obratům trvat

Restauracím a dalším stravovacím zařízením může po obnovení provozu, pokud by se však již nemusely znovu potýkat s náhlým uzavřením, trvat rok i dva, než se dostanou na běžný obrat, uvedla Asociace restauratérů APRON. Restauratéři zároveň počítají s tím,...

Číst více
Shutterstock.com

Činnost v zimě přerušilo dvakrát více restaurací

Činnost letos v zimě podle výrobce pokladních systémů Storyous přerušilo dvakrát více gastronomických podniků, než je obvyklé. Běžně na zimní sezonu zavírá asi osm procent zařízení. Zároveň od října do ledna vzrostl počet uzavřených provozů, nikoliv...

Číst více
Shutterstock.com

Do gastronomie se chce vrátit 50 procent lidí

Po skončení koronavirové krize se chce do gastronomie na hlavní pracovní poměr vrátit zhruba polovina lidí, kteří byli v oboru zaměstnáni před vypuknutím pandemie. Další asi pětina lidí s návratem počítá, ale jen na částečný úvazek. Na...

Číst více
Shutterstock.com

ČUCR: Vláda se snaží odškodnit co nejméně firem

Vláda má podle České unie cestovního ruchu (ČUCR) snahu odškodnit co nejméně firem. Svědčí o tom podle ní schválené kompenzační programy, které by měly nahradit dosavadní specializované. Dotační tituly podle ČUCR opomíjí většinu připomínek podnikatelských svazů...

Číst více

AHR ČR: Kompenzační programy pomohou jen některým

Pomoc z nových podpůrných programů, které na jednání schválila vláda, některé podnikatele v gastronomii a ubytovacích službách opět mine. Týkat se to bude velkých podniků i drobných firem. Programy neřeší ani pomoc podnikatelům, kteří na ni na podzim nedosáhli,...

Číst více

AVIAREPS spouští SwayFluence, zjednoduší influencer marketing

Prodejní, marketingová a komunikační agentura pro cestování a životní styl AVIAREPS uvádí na trh novou platformu pro vyhledávání kontaktů v influencer marketingu SwayFluence. Platforma odstraňuje z influencer marketingu dohady a domněnky vytvářením kvalitních propojení mezi značkami a influencery k dosažení autentičtějších a účinnějších...

Číst více