Gastro

Foto: Soare sekt

Šest medailí pro Mucha Sekty ze soutěže O pohár Karla IV. 

Pod záštitou Cechu českých vinařů se v Kutné Hoře uskutečnila soutěž O pohár Karla IV. S velkou slávou se z dnešního slavnostního vyhlašování v klášteře svaté Voršily vracejí zástupci společnosti Soare sekt - degustátoři rozdělení do pěti komisí udělili produktům...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratéři opět v nesouladu s vládou

Vyhlášení nouzového stavu, zákaz vánočních trhů či omezení provozní doby restaurací se dle očekávání nesetkaly s vlídným přijetím ze strany podnikatelů v gastronomii a jejich profesních sdružení.

Číst více
Foto: Shutterstock.com (montáž: COT group)

Pod taktovkou VŠPJ o podnikání v turismu během pandemie

Včerejší druhé odborné online diskusní setkání ze série „Na slovíčko...", které připravila Katedra cestovního ruchu Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ), bylo věnováno problematice podnikání v cestovním ruchu v pandemii.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Pro a proti firemních večírků

Firemní večírky jsou v jakékoliv době způsobem, jak zaměstnancům poděkovat za jejich práci a umožnit jim potkat se neformálně napříč odděleními a pracovními pozicemi. Konkrétní zaměstnanci i jednotlivá oddělení firmy, kteří se v každodenním kontaktu běžně nepotkávají, mají ideální příležitost...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

ČUCR apeluje na vládu, aby spustila kompenzace

Česká unie cestovního ruchu (ČUCR) žádá v souvislosti s novými protikoronavirovými opatřeními vládu v demisi o přímou finanční podporu subjektů podnikajících v turismu. Nové restrikce totiž podle unie už tak kritickou situaci mnoha firem ještě dále podstatně zhorší. Další pokles...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Chystaná opatření poškodí služby, restauratéři volají po kompenzacích

Opatření, která vláda připravuje s cílem zpomalit pandemii covidu-19, budou mít podle zástupců oboru zásadní dopady na podnikání v gastronomii a ve službách. V souvislosti s očekávaným hlubokým propadem tržeb vyzvali vládu k zavedení kompenzačních programů.

Číst více
Ilustrace: COT group

Podcast: Hotely a restaurace v době pandemie a po ní

V jaké kondici zatím přečkal tuzemský sektor horeca „dobu covidovou"? Jak se změnily hotely a restaurace a jakou proměnou prošel jejich zákazník? O tom a mnohém dalším hovořil šéfredaktor Celyoturismu.cz Petr Manuel Ulrych s prezidentem Asociace hotelů a restaurací České republiky...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Potvrzeno: cestovní ruch se ani v létě nevrátil na předcovidovou úroveň

Oficiální údaje Českého statistického úřadu (ČSÚ) potvrdily empirické odhady odborníků hovořící o tom, že zájem o ubytování v Česku v létě meziročně vzrostl, počet hostů byl ale stále nižší než před nástupem koronaviru. Mezi ubytovanými dominovali Češi, díky příznivým...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Zpřísněná opatření sebrala hotelům a restauracím třetinu hostů

Ubytovatele a provozovatele restaurací čeká zřejmě další těžká zima. Zpřísňující se protiepidemická opatření mají podle Asociace hotelů a restaurací ČR za následek další pokles poptávky po službách.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Praha: Vzhůru do oblak, na vodu či zpátky do minulosti

Někdy stačí malá změna, díky které prožijete víc než dost. Dejte sbohem stereotypu a přenocujte ve výšce několika desítek metrů s výhledem na velkoměsto, nasávejte kouzla středověku, unášejte se na vlnách relaxace i gastronomických svodů.

Číst více