Expert

Foto: Shutterstock.com

Gastroturistika, zdraví a (ne)bezpečí

Výčet nejčastějších nemocí a možných ohrožení turisty v zahraničí je bohatý a různorodý. Podle kvalifikace zdroje (cestovní lékař, pojišťovna, Ministerstvo zahraničních věcí) v něm najdete přehršel tropických nemocí, „faraonovu pomstu“ či multičetná traumata. Vlastní zkušenost však říká, že klienti...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Online degustace vína – zážitek à la covid, nebo trend?

Pandemie a omezující ochranná opatření nevynalezly online degustace vína, zato je notně rozšířily. Mají své výhody a nevýhody. Posloužily k přežití – přežijí jako zážitek?

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Spolupráce a vztahy na prvním místě!

Cestovní kanceláře a cestovní agentury i nadále bojují o své přežití. Před sezonou a v době stále tvrdých opatření dopadajících na jejich podnikání se však potvrzuje vzájemná potřeba spolupráce a vzájemného předávání informací. V ACK ČR propojujeme několik činností a informací najednou.

Číst více
Foto: Posázaví o.p.s.

Spolupráce místních aktérů pomůže zvýšit atraktivitu Posázaví

Jak zvýšit atraktivitu regionu kolem řeky Sázavy, přilákat více návštěvníků a zlepšit nabízené služby bylo tématy pracovního setkání aktérů turistické oblasti Posázaví. Pro zástupce měst a obcí, kulturních institucí, informačních center a podnikatelů ho pořádala Posázaví o.p.s.

Číst více
Foto: Letiště Praha

Letiště Praha podpoří chuť k létání kampaní

Letiště Praha startuje novou imageovou kampaň, která se zaměřuje na obecnou podporu létání a také na cestování do klíčových destinací během letních měsíců. Vše v souvislosti s pocitem bezpečí a maximálním komfortem při letech z Letiště Václava Havla Praha. Cílem je podpora poptávky po...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Před covidem, za covidem, vinařská turistika to zvládá (II.)

Navazujeme na první část článku, kterou jsme zveřejnili v pondělí 10. května. Přinášíme několik slibovaných příběhů, které dokreslují dopady pandemie covid-19 na tuzemské vinaře. Tedy na výrobce vína, jeho prodejce a také podnikatele ve vinařské turistice.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Airbnb dávala v Praze práci 7 000 lidí

Z analýzy ekonomického dopadu Airbnb na vybrané destinace ve světě, kterou zpracovala společnost Oxford Economics, mimo jiné vyplývá, že v Praze tato firma zprostředkovávající sdílené ubytování v roce 2019 pomohla vytvořit zhruba 7 000 pracovních míst.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Nároky Čechů na víno stoupají

Chcete-li ve svém gastronomickém zařízení potěšit českého spotřebitele, mějte ve skladu dostatečnou zásobu vína. Hlavně tedy tuzemského, bílého, ideálně polosuchého. A nebojte se kvalitnější produkce. Tak by se daly notně zjednodušeně interpretovat výsledky loňského průzkumu Vinařského...

Číst více
Foto: Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Miroslav Kubec: Klient bude čím dál náročnější (II.)

Přinášíme dokončení rozhovoru s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů Miroslavem Kubcem. V první části jsme hovořili o aktuální situaci v tuzemské gastronomii, stejně jako o změnách, které ji v důsledku pandemie čekají. Nyní navazujeme povídáním o gastroturismu i aktivitách profesního spolku, v jehož čele Miroslav...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

ČSÚ: Kritické období pro sektor ubytování stále pokračuje

Výsledky návštěvnosti hromadných ubytovacích zařízení byly v 1. čtvrtletí 2021 stále negativně ovlivněny koronavirovou pandemií. Podle předběžných údajů ubytovací statistiky se počet ubytovaných hostů meziročně snížil o 91,1 % a počet přenocování poklesl o 88,2 %. Omezení poskytování ubytovacích služeb z důvodů pandemie...

Číst více