Pohled pod pokličku AKC ČR

GLOBAL CHEFS CHALLENGE 2015 – mezinárodní soutěž v Praze

Pro světovou organizaci kuchařů a cukrářů WACS bude AKC ČR organizovat mezinárodní soutěž – semifinále Global Chefs Challenge.

Soutěže se zúčastní kuchaři a cukráři z celé střední Evropy. Vítězové postoupí na finále v roce 2016 do Řecka. Soutěž se bude konat ve dnech 1.–4. října 2015 při veletrhu For Gastro & Hotel, v PVA Expo Praha-Letňany, v hale č. 7. AKC ČR se stala již třetím rokem hlavním partnerem tohoto veletrhu.

www.akc.cz 

Kalendář soutěží a dalších akcí AKC ČR pro rok 2015

Datum Akce Pořadatel
15.–17. 1. Finále Gastro Junior 2014/2015 – Bidvest Cup, BVV Brno pobočka Brno
16. 2. Seminář Avantgardní Česko pobočka Karlovy Vary
únor–březen Celostátní valná hromada AKC ČR – Praha  
březen Seminář Dezertní a čokoládové cukrovinky pobočka Šumava
9. 4. Gastro Hradec – Vitana Cup 2015 – Aldis Hradec Králové pobočka Východní Čechy
květen Seminář Japonská kuchyně pobočka Šumava
12. 9. Pohár Svatopluka Kuřátka 2015 pobočka Karlovy Vary
září–říjen Mezinárodní den kuchařů – celosvětové oslavy s charitativním posláním  
1.–4. 10. Veletrh For Gastro & Hotel, PVA Praha-Letňany  
1.–4. 10. Global Chefs Challenge – mezinárodní soutěž kuchařů a cukrářů – Praha  
říjen Olima Cup – 20. ročník, Olomouc pobočka Severní Morava a Slezsko
říjen Gastro Junior – Bidvest Cup 2015/2016 – 1. regionální kolo  
listopad Gastro Junior – Bidvest Cup 2015/2016 – 2. regionální kolo  
listopad 10. ročník Český kapr 2015 pobočka Šumava
prosinec XVII. ročník Lázeňský pohárek 2015 pobočka Karlovy Vary

Pozn.: Kalendář bude postupně doplňován, sledujte www.akc.cz. 


Finále 21. ročníku soutěže Gastro Junior – Bidvest Cup 2014/2015: nové zadání soutěžního úkolu pro obor kuchař

Soutěž Gastro Junior – Bidvest Cup je nejprestižnější soutěží pro mladé gastronomické odborníky v České republice a má dlouholetou tradici.

AKC ČR respektuje vývoj těchto soutěží podle regulí WACS (Světová asociace kuchařských spolků) a v tomto ročníku mění zadání pro finále. Vítěz národního kola (finále) v oboru KUCHAŘ postupuje do světové soutěže WACS – Young Chefs Challenge.

Soutěž je vypsána pro obory kuchař, cukrář a číšník. Z každého regionálního kola (celkem 2 regionální kola) postupuje do národního kola z každého oboru 15 kuchařů, 15 cukrářů a 15 číšníků.

Národní kolo – finále se uskuteční 15.–17. ledna 2015 na Výstavišti Brno. Pokud máte zájem navštívit a podpořit soutěžící, zaregistrujte se na stránkách www.gastrojuniorbrno.cz. Vstupné pro odborné školy (studenty i pedagogy) se seznamem je zdarma, ostatní zaplatí 80 Kč. Registrace budou umožněny na webu či u pokladny. Registrační formulář je spolu s dalšími informacemi, propozicemi a termíny uložen na www.akc.cz.

Materiály připravila Martina Vondrová,
obchodní manažer AKC ČR

www.akc.cz 

 

 

 

 

 

 

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více