GLOBAL CHEFS CHALLENGE 2015 – mezinárodní soutěž v Praze
Pro světovou organizaci kuchařů a cukrářů WACS bude AKC ČR organizovat mezinárodní soutěž – semifinále Global Chefs Challenge.
Soutěže se zúčastní kuchaři a cukráři z celé střední Evropy. Vítězové postoupí na finále v roce 2016 do Řecka. Soutěž se bude konat ve dnech 1.–4. října 2015 při veletrhu For Gastro & Hotel, v PVA Expo Praha-Letňany, v hale č. 7. AKC ČR se stala již třetím rokem hlavním partnerem tohoto veletrhu.
Kalendář soutěží a dalších akcí AKC ČR pro rok 2015
Datum
Akce
Pořadatel
15.–17. 1.
Finále Gastro Junior 2014/2015 – Bidvest Cup, BVV Brno
pobočka Brno
16. 2.
Seminář Avantgardní Česko
pobočka Karlovy Vary
únor–březen
Celostátní valná hromada AKC ČR – Praha
březen
Seminář Dezertní a čokoládové cukrovinky
pobočka Šumava
9. 4.
Gastro Hradec – Vitana Cup 2015 – Aldis Hradec Králové
pobočka Východní Čechy
květen
Seminář Japonská kuchyně
pobočka Šumava
12. 9.
Pohár Svatopluka Kuřátka 2015
pobočka Karlovy Vary
září–říjen
Mezinárodní den kuchařů – celosvětové oslavy s charitativním posláním
1.–4. 10.
Veletrh For Gastro & Hotel, PVA Praha-Letňany
1.–4. 10.
Global Chefs Challenge – mezinárodní soutěž kuchařů a cukrářů – Praha
říjen
Olima Cup – 20. ročník, Olomouc
pobočka Severní Morava a Slezsko
říjen
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015/2016 – 1. regionální kolo
listopad
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015/2016 – 2. regionální kolo
listopad
10. ročník Český kapr 2015
pobočka Šumava
prosinec
XVII. ročník Lázeňský pohárek 2015
pobočka Karlovy Vary
Pozn.: Kalendář bude postupně doplňován, sledujte www.akc.cz.
Finále 21. ročníku soutěže Gastro Junior – Bidvest Cup 2014/2015: nové zadání soutěžního úkolu pro obor kuchař
Soutěž Gastro Junior – Bidvest Cup je nejprestižnější soutěží pro mladé gastronomické odborníky v České republice a má dlouholetou tradici.
AKC ČR respektuje vývoj těchto soutěží podle regulí WACS (Světová asociace kuchařských spolků) a v tomto ročníku mění zadání pro finále. Vítěz národního kola (finále) v oboru KUCHAŘ postupuje do světové soutěže WACS – Young Chefs Challenge.
Soutěž je vypsána pro obory kuchař, cukrář a číšník. Z každého regionálního kola (celkem 2 regionální kola) postupuje do národního kola z každého oboru 15 kuchařů, 15 cukrářů a 15 číšníků.
Národní kolo – finále se uskuteční 15.–17. ledna 2015 na Výstavišti Brno. Pokud máte zájem navštívit a podpořit soutěžící, zaregistrujte se na stránkách www.gastrojuniorbrno.cz. Vstupné pro odborné školy (studenty i pedagogy) se seznamem je zdarma, ostatní zaplatí 80 Kč. Registrace budou umožněny na webu či u pokladny. Registrační formulář je spolu s dalšími informacemi, propozicemi a termíny uložen na www.akc.cz.
Materiály připravila Martina Vondrová,
obchodní manažer AKC ČR
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...