Pohled pod pokličku AKC ČR – 7/2015: Certifikace odborných škol

V letošním roce byla vyhlášena CERTIFIKACE ODBORNÝCH ŠKOL. Uzávěrka pro podání žádostí byla 10. června 2015.

V řádném termínu byly zaslány tyto žádosti o udělení certifikátu:

  1. Integrovaná střední škola – Centrum odborné přípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí
  2. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Labská hotelová střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s. r. o.
  4. Střední škola gastronomická a hotelová, s. r. o., Praha 4 – Braník
  5. Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy
     

Všechny žádosti nyní zpracovává odborná komise, která si domluví na každé škole osobní návštěvu. Zástupci škol budou telefonicky informováni o datu této návštěvy. Po absolvování návštěvy, budou školy písemně informovány o výsledku certifikace.

Slavnostní předání certifikátů se uskuteční 1. října 2015 v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL v Praze.

Foto: Thinkstockphotos.com

Více informací včetně kritérií certifikace naleznete na http://akc.cz/certifikace-odbornych-skol.php

II. ročník Poháru Svatopluka Kuřátka se blíží

V sobotu 12. října proběhne druhý ročník polosportovního turnaje týmů ­kuchařů hotelů, restaurací a odborných škol v několika disciplínách. Završen bude vyhlášením vítězů, předáním putovního poháru Svatopluka Kuřátka a věcných cen pro vítězné týmy. Následovat bude společenský zábavní večer s živou kapelou.

Kdy? Sobota 12. září 2015 od 10.00 hodin

Kde? Na travnatém školním hřišti u Walfdorfské základní školy v Doubí + v restauraci v těsné blízkosti, Garibaldiho 5, Karlovy Vary

Propozice soutěžního dne

Tým = 4 soutěžící kuchaři (minimálně jeden člen týmu musí být žena), z toho jeden kapitán

Disciplíny:

  • fotbalový turnaj – tým 3 + brankář (jedna žena-kuchařka podmínkou),
  • pivní štafeta – 3× oběhnout 1 okruh a následně vypít 0,5 l piva,
  • vaječná štafeta – 3× oběhnout 1 okruh a následně sníst 2 ks vařených vajec,
  • hod pytlem brambor Double – společný hod 25kg pytlem brambor do dálky (dvěma soutěžícími z týmu),
  • hod pytlem brambor – hod 10kg pytlem brambor,
  • kuchařská křížovka – společné týmové luštění kuchařské křížovky na čas,
  • ochutnávka – ochutnávka a hádání 10 druhů potravin naslepo (1 vybraný zástupce týmu),
  • překvapení – tato soutěž bude představena až v den turnaje.

Hodnocení:

Z výsledků každé disciplíny bude stanoveno pořadí týmů, dle kterého týmy získají bodové ohodnocení, ve fotbalovém turnaji bude dvojnásobný počet bodů. Vítězný tým je týmem s nejvyšším ziskem bodů v součtu po absolvování všech soutěží.

Časový harmonogram:

10.00 hod. prezentace týmů losování startovních čísel jednotlivých týmů
10.30 hod. slavnostní výkop fotbalového turnaje a začátek ostatních soutěží
16.00 hod. ukončení Soutěží
17.00 hod. slavnostní vyhlášení vítězů a předání hodnotných cen vítězům
18.00 hod. Country kapela hraje k poslechu a tanci

Vstupní poplatek 800 Kč vč. DPH / tým
(svačina + oběd + nealko nápoje pro členy soutěžních týmů bude zajištěno v ceně vstupního poplatku)

Turnaje se může zúčastnit maximálně 10 kuchařských týmů, proto s přihláškou nečekejte!

Vyplněné přihlášky zasílejte na e-mail: karlovy.vary@akc.cz; následně vám bude zaslán e-mail s údaji pro platbu vstupních poplatků. Uzavírka přihlášek bude 15. srpna 2015.

Materiály připravila Martina Vondrová,
obchodní manažer AKC ČR

 

 








 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více