Pohled pod pokličku AKC ČR – 4/2016

První čtvrtletí s brněnskou pobočkou

Jeden z bodů mimořádné valné hromady, která se konala 26. ledna 2015, byla volba nového představenstva pobočky Brno AKC ČR.

Výsledkem hlasování je současné představenstvo, které pracuje od 1. února 2015 a tvoří jej tým ve složení:

  • Eliška Dernerová – předsedkyně
  • Pavlína Permedlová – místopředsedkyně
  • Michal Černý – člen
  • Čtvrtý člen, Michal Suchánek, rezignoval z důvodu změny trvalého bydliště.
     

První letošní setkání se uskutečnilo v Praze při realizaci Juniorské show. Souboj juniorů Bzenec – Horky nad Jizerou proběhl jako doprovodný program soutěže Svatebního dortu roku 2016. Obě školy jsou členy AKC ČR.

 Vítězky soutěže O Priessnitzův dortík

Vítězky soutěže O Priessnitzův dortík

Dále metropole jižní Moravy hostila účastníky Gastro Junior Brno Bidvest Cup 2016 a měsíc leden byl zakončen v Lázních Jeseník kláním O Priessnitzův dortík.

Následovalo trochu vzdělávání, které jsme podpořili kurzy drátkování a karamel.

Po krátké přestávce se mladí odborníci setkali při přípravě dortu v Moravskoslezském kraji. Akci můžete najít pod názvem Podbeskydský ještěr.

 Představenstvo brněnské pobočky (zprava): Eliška Dernerová, Michal Černý a Pavlína Permedlová  V březnu se konal již 14. ročník soutěže Moravský pohár
Představenstvo brněnské pobočky (zprava): Eliška Dernerová, Michal Černý a Pavlína Permedlová

V březnu se konal již 14. ročník soutěže Moravský pohár

Na začátku měsíce března se v Bzenci konal Moravský pohár 2016, již čtrnáctý ročník soutěže, na jejíž přípravě se podílejí školy z Brna, Bzence a Kroměříže. Již jsme vykročili k patnáctému ročníku, který se bude konat v Brně.

Proběhla rovněž soutěž Gastro Kroměříž 2016, jejíž výsledky najdete na www.akc.cz.

V následujícím období připravujeme kurzy Karamel – pokročilý I., Airbrush, Soutěžní menu, Drátkování, Sushi, Španělská kuchyně, Pětichodové menu, Čokoládové dorty, Čokoládové lázně a pokud vše dopadne dobře, tak ještě Práce s čokoládou s mistrem světa. V plánu máme rovněž zájezdy do čokoládovny v Maďarsku a na IKA – Culinary Olympics.

Sledujte stránky AKC ČR nebo facebook Asociace kuchařů a cukrářů, pobočka Brno, kde najdete aktuální termíny.

Text: Eliška Dernerová
Foto: -akc-

www.akc.cz 


AKC pokračuje ve vzdělávání kuchařů menz Univerzity Karlovy

Dalšími odbornými semináři pokračuje vzdělávací program pro kuchaře účelového stravování. Asociace kuchařů a cukrářů ČR kurzy připravila pro zaměstnance jedenácti menz Univerzity. Březnový seminář byl věnován studené kuchyni. Lektor Pavel Bortník seznámil účastníky semináře s moderními saláty, mimo jiné z kuskusu a zeleniny, z pečené dýně a červené řepy nebo z cizrny. Další seminář bude věnován moderní české kuchyni a celý běh seminářů zakončí dvoudenní seminář Pro zdraví a pro chuť, věnovaný nejmodernějším trendům ve výživě.

Text a foto: -akc-

www.akc.cz 

 

 

 

 

 

 

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více