Pohled pod pokličku AKC ČR – 11/2014: Gastronomické školy certifikovány

Dne 29. září 2014 se v hotelu InterContinental Prague uskutečnilo slavnostní předání certifikátů odborným školám, které dosahují nadstandardních výsledků v přípravě svých studentů na obor kuchař a cukrář a mají nadstandardní vzdělávání v gastronomických oborech. Certifikát je platný 3 roky.

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky ve spolupráci se Světovou asociací kuchařů a cukrářů (WACS) se rozhodla každoročně vyhlašovat a oceňovat prestižní gastronomické a hotelové školy v České republice.

Přihlásit se může jakákoliv gastronomická a hotelová škola, která je členem AKC ČR a dosáhla se svými studenty vynikajících výsledků nejen v oblasti vzdělávání a odborných praxí, ale obdržela také zlaté medaile na nejprestižnějších soutěžích v České republice či na soutěžích pořádaných Světovou asociací kuchařů – The World Association of Chefs Societies. Certifikaci schvaluje představenstvo AKC ČR, které poté příslušným školám vydává certifikát kvality s dobou platnosti tři roky. Kritéria certifikace naleznete na www.akc.cz

Certifikáty si z rukou prezidenta AKC ČR Bc. Miroslava Kubece převzaly tyto školy v zastoupení:

  • Soukromá hotelová škola Bukaschool, s. r. o. – jednatel PhDr. Miloslav Bukač
  • Střední škola společného stravování – Ostrava-Hrabůvka, p. o. – ředitel Mgr. Pavel Cielecký
  • Středisko praktického vyučování hotelu InterContinental, s. r. o. – ředitelka Bc. Věra Rejhonová
  • Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička – ředitel Mgr. Boris Preiss­-ler
  • Střední odborné učiliště gastronomie, Praha 10 – ředitelka Mgr. Kateřina Mrvová a Mgr. Hana Líbalová
  • Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno – ředitelka RNDr. Jana Marková
  • Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč – ředitelka Mgr. Libuše Kolářová
  • Integrovaná střední škola Moravská Třebová – ředitel Ing. Miloš Mička
  • Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec – ředitel Mgr. Libor Marčík

Asociace kuchařů a cukrářů ČR má v dlouhodobém plánu napomáhat odborným školám a pomáhat jim zvyšovat jejich odbornou úroveň. Účelem certifikace je zvýhodnit tyto školy nejen na trhu práce, ale také je zviditelnit před ostatními gastronomickými školami v České republice. Asociace kuchařů a cukrářů bude tyto školy uvádět na svých internetových stránkách jako partnerské instituce, které nabízejí nadstandardní vzdělání v gastronomických oborech.

Certifikovaná škola se poté může ucházet o nejvyšší stupeň certifikace WACS – Recog-­nition of Quality Culinary Education u Světové Asociace kuchařů (The World Associa-­tion of Chefs Societies). Další informace na www.worldchefs.org nebo www.akc.cz

Foto: AKC ČR

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více