Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlásila soutěž o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2017/2018″. Soutěž je pořádána AKC ČR od roku 1995. Finále soutěže již X. ročníku se uskuteční 5. října 2017 na Výstavišti PVA EXPO Praha-Letňany jako doprovodný program veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017.
Soutěž je otevřena pro všechny ženy a muže od 21 let, kteří úspěšně absolvovali učební obor kuchař/kuchařka nebo odbornou gastronomickou školu a aktivně pracují v oboru.
Do soutěže mohou být přihlášena jídla, která jsou vytvořena v duchu současné doby, odpovídající moderním stravovacím zvyklostem, splňující nároky na zdravou výživu a s reálnou finanční kalkulací.
Soutěžní úkol: Příprava moderního tříchodového menu, vycházejícího z tradiční české kuchyně a sezony. Při přípravě menu musí být použity prvky české kuchyně, tzn. moderně upravena klasická česká chuť a tradiční česká surovina.
Ve dnech 6.–8. října 2017 se v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017 bude konat semifinále mezinárodní soutěže Global Chefs Challenge, určené pro kuchaře z celé Evropy.
Ve třech dnech se zástupci jednotlivých zemí utkají ve 3 různých soutěžích:
v nejprestižnější seniorské soutěži Global Chefs Challenge, v soutěži mladých kuchařů Hans Bueschkens Young Chefs Challenge a soutěži cukrářů Global Pastry Chefs Challenge.
Konání semifinálového kola mezinárodní soutěže Global Chef Challenge je pro Prahu nesmírně zajímavou a prestižní událostí. Více informací a přehled přihlášených států naleznete na webových stránkách AKC ČR www.akc.cz (https://goo.gl/ituPhv).
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...