Trendy a inovace

Foto: Shutterstock.com

Gastroturistika, zdraví a (ne)bezpečí

Výčet nejčastějších nemocí a možných ohrožení turisty v zahraničí je bohatý a různorodý. Podle kvalifikace zdroje (cestovní lékař, pojišťovna, Ministerstvo zahraničních věcí) v něm najdete přehršel tropických nemocí, „faraonovu pomstu“ či multičetná traumata. Vlastní zkušenost však říká, že klienti...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Online degustace vína – zážitek à la covid, nebo trend?

Pandemie a omezující ochranná opatření nevynalezly online degustace vína, zato je notně rozšířily. Mají své výhody a nevýhody. Posloužily k přežití – přežijí jako zážitek?

Číst více
Foto: Posázaví o.p.s.

Spolupráce místních aktérů pomůže zvýšit atraktivitu Posázaví

Jak zvýšit atraktivitu regionu kolem řeky Sázavy, přilákat více návštěvníků a zlepšit nabízené služby bylo tématy pracovního setkání aktérů turistické oblasti Posázaví. Pro zástupce měst a obcí, kulturních institucí, informačních center a podnikatelů ho pořádala Posázaví o.p.s.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Před covidem, za covidem, vinařská turistika to zvládá (II.)

Navazujeme na první část článku, kterou jsme zveřejnili v pondělí 10. května. Přinášíme několik slibovaných příběhů, které dokreslují dopady pandemie covid-19 na tuzemské vinaře. Tedy na výrobce vína, jeho prodejce a také podnikatele ve vinařské turistice.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Nároky Čechů na víno stoupají

Chcete-li ve svém gastronomickém zařízení potěšit českého spotřebitele, mějte ve skladu dostatečnou zásobu vína. Hlavně tedy tuzemského, bílého, ideálně polosuchého. A nebojte se kvalitnější produkce. Tak by se daly notně zjednodušeně interpretovat výsledky loňského průzkumu Vinařského...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Před covidem, za covidem, vinařská turistika to zvládá (I.)

Epidemie covid-19 zasáhla v loňské i letošní sezóně devastujícím způsobem prakticky všechny služby v cestovním ruchu. Jižní Morava ani vinařská turistika, považována za její rodinné stříbro, nebyly výjimkou. V souvislosti s ekonomickými ztrátami však pojmy vinařství, turistika a sezónnost stojí za...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Na co budeme lákat slovenské, polské a litevské turisty?

Druhý díl seriálu exportních workshopů včera seznámil účastníky s aktuální situací na Slovensku, v Polsku a Litvě i s marketingovými plány agentury CzechTourism na těchto zdrojových trzích našeho incomingu.

Číst více
Foto: DZT

V srdci Německa: virtuální prohlídka po Durynsku

Poslechněte si operu Tannhäuser ve Wartburgu, projděte se Durynským lesem po stezce Rennsteig, prozkoumejte světové kulturní dědictví UNESCO ve Výmaru nebo zažijte středověký Erfurt: Durynsko toto umožňuje na virtuální B2B akci TRAVEL.21digital. Od 1. do 3. června...

Číst více
Ilustrace: COT group

Podcast: S Miroslavem Kubcem o gastronomii a gastroturismu

S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky jsme hovořili o aktuální situaci v gastronomii, stejně jako o změnách, kterými obor projde v důsledku pandemie covid-19. A navzdory tomu, že restaurace budou mezi posledními provozy, které vláda dovolí v rámci rozvolňování otevřít,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Netradiční přírodní zdroje a jejich využití v lázeňství

Lékař léčí, příroda uzdravuje. Takové motto zní v době dnešní koronavirové pandemie možná až nepatřičně a rouhavě. Nicméně lidé se snaží po staletí využívat různé přírodní látky k léčebným účelům. Některé z nich, jež jsou základem lázeňské léčby, jsou dokonce...

Číst více