Czech Specials nově certifikuje i kavárny a cukrárny

Foto: AKC ČR Certifikát Czech Specials mohou nově získat i kavárny a cukrárny Foto: AKC ČR

Projekt Czech Specials - Ochutnejte Česko, který již od roku 2008 podporuje gastronomické podniky nabízející českou kuchyni, se rozšířil. Nově mohou certifikát získat i cukrárny a kavárny. V tiskové zprávě to dnes uvedla Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Jelikož k české kuchyni patří neodmyslitelně i české cukrářské výrobky, byla certifikace Czech Specials od února tohoto roku rozšířena. Nyní mohou zažádat o certifikaci Czech Specials i cukrárny a kavárny, které nabízejí minimálně tři druhy typicky českých cukrářských výrobků, ať v tradiční, nebo moderní formě ale samozřejmě ve vysoké kvalitě.

„České cukrářské umění má dlouhou a úspěšnou historii. Byly doby, kdy se do Prahy a Brna jezdilo do cukrárny na zákusek a kávu až z Vídně. Chceme touto certifikací podpořit české cukrárny a kavárny, aby české cukrářské umění nezaniklo a mělo také stejně úspěšnou budoucnost,“ říká Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Czech Specials – Ochutnejte Česko je společným projektem agentury Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Jedná se nejen o průvodce po kvalitních restauracích, které hrdě nabízejí tradiční i moderní českou kuchyni, ale je také o prestižní certifikační značku.

Více informací naleznou zájemci o certifikaci na  www.czechspecial.cz/certifikace

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více