14. ročník soutěže Český kapr 2019

Na výstavišti v Českých Budějovicích proběhl ve dnech 21.–22. listopadu loňského roku v rámci gastronomické akce Gastrofest 2019 již 14. ročník kuchařské soutěže „Český kapr“. Téma znělo „Český kapr v moderní úpravě“. Akci pořádala AKC ČR, pobočka Šumava.

Soutěž byla tradičně dvoukolová. V prvním kole – korespondenční části – měli soutěžící za úkol dle propozic zpracovat a zaslat materiály, na jejichž základě pak odborná porota vybrala finalisty z každé soutěžní kategorie. Finalisté se následně utkali v praktické části, kde předvedli své kulinářské dovednosti. Finále aktuálního ročníku se zúčastnilo 12 juniorů a 11 seniorů, jejichž úkolem bylo před diváky a odbornou komisí připravit čtyři porce pokrmu včetně přílohy. Základní surovinou pro přípravu pokrmu byly filety českého kapra. V kategorii juniorů obsadil první místo ve zlatém pásmu Ondřej Kubů ze SOU gastronomie U krbu, Praha. Druhé místo ve zlatém pásmu obsadil Vojtěch Prášek z SPV hotelu InterContinental Praha a na třetím místě ve stříbrném pásmu skončil Raul Podrazil ze Střední školy gastronomie a služeb Liberec.

V kategorii seniorů obsadil první místo ve zlatém pásmu Jakub Duna z restaurace Mincovna Praha. Na druhém místě ve zlatém pásmu skončil Lukáš Kučera ze Švejk restaurantu, Hotel u Zeleného stromu z Nepomuku a na třetím místě se ve zlatém pásmu umístil Dušan Rybák ze SOŠ a SOU Horšovský Týn. Všichni soutěžící si ze soutěže odvezli hodnotné ceny, které věnovali partneři a sponzoři letošního ročníku soutěže Český kapr.

Foto: Michal Moučka

Vladimír VyhnisAsociace kuchařů a cukrářů ČR
pobočka Šumava
 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více