×

Velká cena cestovního ruchu 2021/2022 začíná. Přihlaste svůj projekt.

Storyous nabízí restauracím možnost bezkontaktní objednávky

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez mávání na číšníka. To je koncept Restaurace budoucnosti, kterou na trh v době globální pandemie uvedla společnost Storyous vytvářející restaurační systémy. Tento způsob placení v restauracích je podle ní v ČR první na trhu.

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez mávání na číšníka

„Každá restaurace získá unikátní QR kódy, které si umístí na stoly. Zákazník kód naskenuje telefonem, vybere a objedná si z digitálního menu a rovnou i zaplatí kartou online. Vše se dělá bezkontaktně, takže maximálně hygienicky. Host bude mít i svůj vlastní profil, kde si pak už bude objednávat bez zadávání karty,“ řekl ředitel společnosti Storyous Igor Třeslín.

QR kódy a technologie jsou pro restaurace nejnovějším trendem. Slibují si od nich bezpečnější provoz pro zaměstnance i hosty a také kvalitnější obsluhu. „Zapojení technologií snižuje chybovost objednávek, a tím pádem i odpadá část práce pro personál. Restaurace tak mohou zaměstnávat až o 40 procent méně lidí. Ti, co zůstanou, budou hostům doporučovat, co si mají dát a zvyšovat tak hodnotu objednávky,“ dodal Třeslín.

Zkušební provoz ukáže, zda podobné technologie dále změní vztah s hosty. „Slibujeme si od systému podstatné zrychlení objednávacího procesu, velkou úsporu času, kterou náš personál bude moci věnovat péči o zákazníka. Doufáme, že se tím sníží i chybovost, každá objednávka bude naprosto adresná. Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat až k němu přijde obsluha,“ upozornil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.

Projekt bezkontaktního objednávání www.onemenu.cz v restauracích spouští Storyous také v Polsku a Španělsku, kde už se restaurace také připravují na otevření za přísných hygienických podmínek.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Po kompenzacích volá i ČUCR, Síkela je nechce dávat plošně

Poté, co Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) vyzvala Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) k vydání jasného stanoviska ohledně kompenzací pro firmy poškozené protipandemickými opatřeními, ozvala se na toto téma i Česká unie cestovního ruchu (ČUCR). Podle té už...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Asociace hotelů a restaurací čeká jasné stanovisko MPO ke kompenzacím

Vládní protiepidemická opatření způsobila podnikatelům v oboru horeca podle Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) jen za prosinec propad tržeb o dvě třetiny. Lidé zrušili 90 procent předem domluvených skupinových akcí. Výhledy na zlepšení v nejbližších dvou měsících jsou...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Etiketa a šampaňské

Kdybych měla šampaňské při psaní tohoto článku, vypila bych celou láhev, ale než bych jej vypila, potěšila bych se pohledem na jeho šumění. Dívala bych se, jak se nejdříve zrodí pěna a pak zmírá. Drobné bublinky...

Číst více