Storyous nabízí restauracím možnost bezkontaktní objednávky

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez mávání na číšníka. To je koncept Restaurace budoucnosti, kterou na trh v době globální pandemie uvedla společnost Storyous vytvářející restaurační systémy. Tento způsob placení v restauracích je podle ní v ČR první na trhu.

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez mávání na číšníka

„Každá restaurace získá unikátní QR kódy, které si umístí na stoly. Zákazník kód naskenuje telefonem, vybere a objedná si z digitálního menu a rovnou i zaplatí kartou online. Vše se dělá bezkontaktně, takže maximálně hygienicky. Host bude mít i svůj vlastní profil, kde si pak už bude objednávat bez zadávání karty,“ řekl ředitel společnosti Storyous Igor Třeslín.

QR kódy a technologie jsou pro restaurace nejnovějším trendem. Slibují si od nich bezpečnější provoz pro zaměstnance i hosty a také kvalitnější obsluhu. „Zapojení technologií snižuje chybovost objednávek, a tím pádem i odpadá část práce pro personál. Restaurace tak mohou zaměstnávat až o 40 procent méně lidí. Ti, co zůstanou, budou hostům doporučovat, co si mají dát a zvyšovat tak hodnotu objednávky,“ dodal Třeslín.

Zkušební provoz ukáže, zda podobné technologie dále změní vztah s hosty. „Slibujeme si od systému podstatné zrychlení objednávacího procesu, velkou úsporu času, kterou náš personál bude moci věnovat péči o zákazníka. Doufáme, že se tím sníží i chybovost, každá objednávka bude naprosto adresná. Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat až k němu přijde obsluha,“ upozornil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.

Projekt bezkontaktního objednávání www.onemenu.cz v restauracích spouští Storyous také v Polsku a Španělsku, kde už se restaurace také připravují na otevření za přísných hygienických podmínek.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

CEN zveřejnil novou pečeť – European Tourism Covid-19 Safety Seal

Evropský výbor pro normalizaci (CEN) dne 19. května 2021 zveřejnil normalizační dokument stanovující požadavky a pokyny k omezení šíření onemocnění covid-19 v odvětví cestovního ruchu. Dokument byl vyvinut z iniciativy Evropské komise za spolupráce CEN a Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO).

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Roadshow AHR ČR odstartuje v Ostravě

Asociace hotelů a restaurací zve na první zastavení letošní Roadshow AHR ČR, které se koná v Ostravě 23. června 2021. Již tradiční půldenní odborná akce vám pomůže opět nastartovat podnikání a vydat se správným směrem, slibují organizátoři.

Číst více
Zdroj: Hospodářská komora ČR

Jak vidí budoucnost turismu politici? Vyslechněte předvolební debatu!

Co když zasáhne cestovní ruch další lockdown aneb jak na další vlnu pandemie? Jak na restart a rozvoj gastronomie? Zapojíme se opět do EET? Umíme podpořit ohrožené segmenty cestovního ruchu jako lázně a horská střediska? To jsou...

Číst více