V centru horského střediska Pec pod Sněžkou v Krkonoších zahájil v červenci po třech letech výstavby provoz Grand Hotel Hradec. Novostavba s více než 200 lůžky vyšla na více než 300 milionů korun a vznikla na místě někdejšího hotelu Hradec. Zájem o ubytování je značný, sdělili ČTK zástupci investora, kterým je společnost Nordic-Investors. Jde zatím o poslední velký projekt týkající rozvoje ubytovacích kapacit ve městě.

„V prvních 14 dnech jsme měli průměrnou obsazenost 80 procent, v některých dnech byla dokonce stoprocentní. To je u nově otevřeného hotelu světový unikát, který vyniká zejména v době, kdy mnoho hoteliérů prožívá těžké období kvůli koronaviru,“ uvedl ředitel Grand Hotelu Hradec Michal Brokeš.

V Peci jde podle ČTK o první čtyři plus hvězdičkový ‚klasický‘ hotel bez roztříštěné majetkové struktury. Objekt má tři podzemní a pět nadzemních podlaží, částečně je vytápěný za pomocí geotermálních vrtů. Nabízí 68 pokojů s dvěma až čtyřmi lůžky v různých cenových relacích, několik sálů, wellness a obchod. Restaurace je otevřená i neubytovaným hostům. Hotel zaměstnává desítky stálých zaměstnanců.

Hosté mohou vybírat z pěti kategorií pokojů. Například dvoulůžkový pokoj Superior stojí od zhruba 2 000 korun na noc. Vrcholem nabídky je Royal Suite o rozloze 155 metrů čtverečních se dvěma terasami, jedna terasa je navíc vybavena vířivkou, který lze pořídit asi za 25 000 korun za noc. 

Stavební práce začaly v roce 2017 po odstranění původního hotelu. Hotel je zasazen do svažitého terénu. Postaven byl podle projektu české architektky a designérky Barbory Škorpilové z ateliéru Mimolimit. Tvoří jej betonový skelet, vnější plášť kombinuje skleněné plochy, mramor a opálený modřín.

Foto: Grand Hotel Hradec

 
 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více