Nejlepší hoteliéři roku 2019 byli oceněni

Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) předala na slavnostním galavečeru v pražském Slovanském domě ocenění nejlepším hoteliérům, provozovatelům restaurací a penzionu.

Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) předala na slavnostním galavečeru v pražském Slovanském domě ocenění

Ve Slovanském domě se sešlo přes 400 hostů z řad hoteliérů a provozovatelů restaurací, aby se společně zúčastnili slavnostního předání výročních cen AHR ČR. Oceněni byli nejlepší hoteliéři i provozovatelé restaurací, kteří kvalitou poskytovaných služeb inspirují ostatní a nad rámec svých podnikatelských činností podporují rozvoj oboru. Ocenění Penzion roku získává tým, který je nejlépe hodnocen nejen odborníky, ale také v recenzích hostů.

AHR ČR myslí i na vzdělávání mladých a jejich další profesní růst. Tradičně uděluje cenu Škola roku, která hodnotí učiliště, střední i vysoké školy se zaměřením na obory cestovního ruchu. Stejně tak asociace vyhlašuje anketu Mladý manažer roku jako výraz ocenění úspěchu manažerů do 30 let. Přínosné je také vyhodnocení Diplomová práce roku, která oceňuje práce studentů z pohledu jejich uplatnitelnosti v praxi a přínosu pro obor.

V neposlední řadě asociace každoročně oceňuje projekty zaměřené na odpovědné podnikání. Je to výraz uznání těm, kdo se svým podnikáním snaží přinést prospěch a pomoc také v místech, kde podnikají, zabývají se udržitelností podnikání pro životní prostředí a pomáhají potřebným.

Mimořádné ocenění AHR ČR bylo v letošním roce uděleno Zpravodajství Českého rozhlasu, za objektivní zpravodajství z podnikatelského prostředí. Oceněna byla především snaha zpravodajství přinášet vyvážený pohled všech stran, kterých se konkrétní informace týkají. Ocenění za Český rozhlas převzal ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Výsledky

  • Hoteliér roku 2019 v hotelu nad 80 pokojů se stala ředitelka Best Western Premier International Hotelu v Brně Beatrice Vojtková
  • Hoteliér roku 2019 v hotelu do 80 pokojů se stal ředitel Hotelu Studánka v Rychnově nad Kněžnou Petr Čermák
  • Restauratérem roku 2019 v rámci hotelových restaurací se stal šéfkuchař v Clarion Congress Hotelu v Praze Miroslav Soukup
  • Restauratérem roku 2019 v kategorii nezávislých restaurací se stal Václav Plzák z Next Door
  • Mladým manažerem roku 2019 se stala Kateřina Chocholoušková, front desk manager v pražském hotelu Carlo IV
  • Jako škola roku 2019 bylo oceněno Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD v Žatci
  • Cenu odpovědný hotel/restaurace roku 2019 si odnesl Zámeček Petrovice
  • Penzionem roku 2019 se stal Bed & Bike Prachatice

Foto: AHR ČR

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

CEN zveřejnil novou pečeť – European Tourism Covid-19 Safety Seal

Evropský výbor pro normalizaci (CEN) dne 19. května 2021 zveřejnil normalizační dokument stanovující požadavky a pokyny k omezení šíření onemocnění covid-19 v odvětví cestovního ruchu. Dokument byl vyvinut z iniciativy Evropské komise za spolupráce CEN a Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO).

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Roadshow AHR ČR odstartuje v Ostravě

Asociace hotelů a restaurací zve na první zastavení letošní Roadshow AHR ČR, které se koná v Ostravě 23. června 2021. Již tradiční půldenní odborná akce vám pomůže opět nastartovat podnikání a vydat se správným směrem, slibují organizátoři.

Číst více
Zdroj: Hospodářská komora ČR

Jak vidí budoucnost turismu politici? Vyslechněte předvolební debatu!

Co když zasáhne cestovní ruch další lockdown aneb jak na další vlnu pandemie? Jak na restart a rozvoj gastronomie? Zapojíme se opět do EET? Umíme podpořit ohrožené segmenty cestovního ruchu jako lázně a horská střediska? To jsou...

Číst více