Na výstavišti v Letňanech začíná veletrh For Gastro & Hotel

Na výstavišti v Praze Letňanech dnes začíná 10. ročník mezinárodního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie For Gastro & Hotel. Podnikatelé budou mít možnost seznámit se s novinkami v oboru. V rámci doprovodného programu se provozovatelé stravovacích zařízení dozvědí, jak si poradí v současné krizi. Veletrh pokračuje do 3. října. Koná se za zvýšených hygienických a bezpečnostních pravidel.

Na výstavišti v Praze Letňanech dnes začíná 10. ročník mezinárodního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie

Hotelová část veletrhu představí nové technologie jako je e-recepce. Přednášky se budou věnovat tématům designu hotelových pokojů, marketingu a cenotvorbě nebo využití obrazovek v hotelu. Na přednášky je třeba se předem registrovat.

Gastronomii bude věnován kongres veletrhu, který začne už dnes. Mluvit budou restauratéři i další lidé z oboru o pomoci státu i jiné podpoře, podělí se o zkušenosti, co v první vlně pandemie fungovalo, co se naopak v provozu neosvědčilo. O možnostech oživení podnikání hotelů a penzionů bude mluvit také prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek.

Areál výstaviště je podle aktuálních nařízení rozdělen do sektorů, kde technologie mapují počet lidí v jeden okamžik. Rozšířeny byly uličky v průchozích koridorech. K dispozici jsou stojany s dezinfekcí na ruce. Pohyb v areálu je možný jen se zakrytými ústy a nosem.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Soumrak jednorázových plastů v restauracích

Stravovací zařízení nečekají, až Sněmovna projedná návrh zákona, který zakazuje uvádět na trh jednorázové plastové kelímky, příbory či brčka. Některá tyto výrobky z provozu už vyloučila a nahradila je papírovými, dřevěnými a jinými alternativami. Zákazníky zároveň motivují, aby...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

AMSP: Za bezinfekčnost hostů nesmí zodpovídat restauratéři

Současným hlavním cílem zástupců podnikatelů v gastronomii podle Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP) je uhlídat, aby ministerstvo zdravotnictví (MZd) neprosadilo přenesení povinnosti kontroly bezinfekčnosti hostů na restauratéry. Pro provozovatele by to představovalo výraznou komplikaci. Stát...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Brněnským restauracím chybí kuchaři

Některé restaurace a hospody v Brně nemají o letních prázdninách o zákazníky nouzi. Potýkají se však s nedostatkem personálu, chybějí zejména kuchaři. V době koronavirové pandemie a omezení provozů si našli jiné zaměstnání a k původnímu se již nevrátili. Vyplývá to z odpovědí zástupců restaurací,...

Číst více