Na výstavišti v Letňanech začíná veletrh For Gastro & Hotel

Na výstavišti v Praze Letňanech dnes začíná 10. ročník mezinárodního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie For Gastro & Hotel. Podnikatelé budou mít možnost seznámit se s novinkami v oboru. V rámci doprovodného programu se provozovatelé stravovacích zařízení dozvědí, jak si poradí v současné krizi. Veletrh pokračuje do 3. října. Koná se za zvýšených hygienických a bezpečnostních pravidel.

Na výstavišti v Praze Letňanech dnes začíná 10. ročník mezinárodního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie

Hotelová část veletrhu představí nové technologie jako je e-recepce. Přednášky se budou věnovat tématům designu hotelových pokojů, marketingu a cenotvorbě nebo využití obrazovek v hotelu. Na přednášky je třeba se předem registrovat.

Gastronomii bude věnován kongres veletrhu, který začne už dnes. Mluvit budou restauratéři i další lidé z oboru o pomoci státu i jiné podpoře, podělí se o zkušenosti, co v první vlně pandemie fungovalo, co se naopak v provozu neosvědčilo. O možnostech oživení podnikání hotelů a penzionů bude mluvit také prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek.

Areál výstaviště je podle aktuálních nařízení rozdělen do sektorů, kde technologie mapují počet lidí v jeden okamžik. Rozšířeny byly uličky v průchozích koridorech. K dispozici jsou stojany s dezinfekcí na ruce. Pohyb v areálu je možný jen se zakrytými ústy a nosem.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Restaurační zahrádky ve „štatlu“ až do Silvestra

Zatímco v minulých letech končila sezona venkovního posezení u restaurací v centru Brna na konci října, letos si budete moci dát „škopek" nebo „červa" na zahrádce třeba na „Frajplacu" až konce roku. Městská část Brno-střed tak vyhověla žádostem...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratéři mají kontrolovat bezinfekčnost, AHR požaduje změny

Dosluhující vláda Andreje Babiše zpřísnila proticovidová opatření – počínaje pondělím 1. listopadu bude muset personál restaurací kontrolovat u hostů doklad o bezinfekčnosti. Restauratéři se nové povinnosti přizpůsobí, Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ale varuje před dalším poklesem tržeb...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Etiketa jiných kultur: Se Španělem u stolu

Se zaujetím se u čtenářů setkal článek o dvou pilířích španělské kultury, který jsme publikovali před několika týdny. Vraťme se proto ještě jednou na Pyrenejský poloostrov a zastavme se u specifických rysů španělského stolování. A začít nemůžeme jinde než u legendárních...

Číst více