Na výstavišti v Letňanech začíná veletrh For Gastro & Hotel

Na výstavišti v Praze Letňanech dnes začíná 10. ročník mezinárodního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie For Gastro & Hotel. Podnikatelé budou mít možnost seznámit se s novinkami v oboru. V rámci doprovodného programu se provozovatelé stravovacích zařízení dozvědí, jak si poradí v současné krizi. Veletrh pokračuje do 3. října. Koná se za zvýšených hygienických a bezpečnostních pravidel.

Na výstavišti v Praze Letňanech dnes začíná 10. ročník mezinárodního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie

Hotelová část veletrhu představí nové technologie jako je e-recepce. Přednášky se budou věnovat tématům designu hotelových pokojů, marketingu a cenotvorbě nebo využití obrazovek v hotelu. Na přednášky je třeba se předem registrovat.

Gastronomii bude věnován kongres veletrhu, který začne už dnes. Mluvit budou restauratéři i další lidé z oboru o pomoci státu i jiné podpoře, podělí se o zkušenosti, co v první vlně pandemie fungovalo, co se naopak v provozu neosvědčilo. O možnostech oživení podnikání hotelů a penzionů bude mluvit také prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek.

Areál výstaviště je podle aktuálních nařízení rozdělen do sektorů, kde technologie mapují počet lidí v jeden okamžik. Rozšířeny byly uličky v průchozích koridorech. K dispozici jsou stojany s dezinfekcí na ruce. Pohyb v areálu je možný jen se zakrytými ústy a nosem.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více