Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlásila další ročník soutěže o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2019/2020″.
Soutěž pořádá AKC ČR od roku 1995. Finále soutěže XIV. ročníku se uskuteční 10. až 13. října 2019 na Výstavišti PVA EXPO Praha-Letňany jako doprovodný program veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2019. Generálním partnerem je společnost Bidfood Czech Republic.
Soutěž je otevřena pro všechny ženy a muže od 21 let, kteří úspěšně absolvovali učební obor kuchař/kuchařka nebo odbornou gastronomickou školu a aktivně pracují v oboru. Do soutěže mohou být přihlášena jídla, která jsou vytvořena v duchu současné doby, odpovídají moderním stravovacím zvyklostem, splňují nároky na zdravou výživu, mají reálnou finanční kalkulaci a plně podporují Czech Specials.
Soutěžním úkolem je příprava moderního tříchodového menu vycházejícího z tradiční české kuchyně a sezony. Při přípravě musí být použity prvky české kuchyně, tzn. moderně upravená klasická česká chuť a tradiční česká surovina.
V každém soutěžním menu musí být použity tyto suroviny:
Předkrm – sumeček africký
Hlavní jídlo – telecí pečeně a ledvinky
Dezert – čokoláda od společnosti Almeco
Dále musí v menu být použit čaj od společnosti Dilmah.
Více informací včetně propozic a přihlášek do soutěže naleznete na webových stránkách AKC ČR – www.akc.cz.
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...