Kuchař roku 2019/2020

Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlásila další ročník soutěže o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2019/2020″.

 Soutěž pořádá AKC ČR od roku 1995. Finále soutěže XIV. ročníku se uskuteční 10. až 13. října 2019 na Výstavišti PVA EXPO Praha-Letňany jako doprovodný program veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2019. Generálním partnerem je společnost Bidfood Czech Republic.

Soutěž je otevřena pro všechny ženy a muže od 21 let, kteří úspěšně absolvovali učební obor kuchař/kuchařka nebo odbornou gastronomickou školu a aktivně pracují v oboru. Do soutěže mohou být přihlášena jídla, která jsou vytvořena v duchu současné doby, odpovídají moderním stravovacím zvyklostem, splňují nároky na zdravou výživu, mají reálnou finanční kalkulaci a plně podporují Czech Specials.

Soutěžním úkolem je příprava moderního tříchodového menu vycházejícího z tradiční české kuchyně a sezony. Při přípravě musí být použity prvky české kuchyně, tzn. moderně upravená klasická česká chuť a tradiční česká surovina.

V každém soutěžním menu musí být použity tyto suroviny:

  • Předkrm – sumeček africký
  • Hlavní jídlo – telecí pečeně a ledvinky
  • Dezert – čokoláda od společnosti Almeco
  • Dále musí v menu být použit čaj od společnosti Dilmah.
     

Více informací včetně propozic a přihlášek do soutěže naleznete na webových stránkách AKC ČR www.akc.cz.

 

Soutěž se skládá ze dvou kol:

  • 1. kolo – korespondenční, výběr finalistů provede odborná porota AKC ČR, termín uzávěrky přihlášek 18. 8. 2019
     
  • 2. kolo – finále, praktická práce, příprava kalkulace a pokrmu dle písemné práce z 1. kola, termín 10.–13. 10. 2019
Romana VodičkováAsociace kuchařů a cukrářů ČR
 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více