Hotelnictví a gastronomie prizmatem AHR ČR – 6/2017

AHR ČR a PREVIO vyhlašují soutěž Penzion roku 2017

 Prestižní ocenění majitelů a provozovatelů penzionů Penzion roku 2017 pořádá Asociace hotelů a restaurací ČR. Naším partnerem se v loňském roce stal největší český ubytovací portál HOTEL.CZ s rezervačním systémem PREVIO, a jsme velice rádi, že i letos můžeme vyhlásit tuto prestižní soutěž právě s nimi.

Anketa je postavena na kombinaci recenzí od ubytovaných hostů a hodnocení odborné komise, která navštíví 10 nejlepších penzionů. Hodnotí se úroveň služeb – kvalita, čistota, rozsah služeb, vybavení a další. Recenze hostů budou sbírány online od konce května do 30. září, a to způsobem, že každému ubytovanému hostu přijde den po odjezdu e-mailem výzva k zadání recenze. Přihlížet se ale zároveň bude i k recenzím za období od začátku letošního roku. Hodnotí vždy hosté, kteří byli v penzionu ubytováni.

Na základě hlasování ubytovaných hostů bude sestaven žebříček TOP 20. Seznam TOP 20 penzionů bude zveřejněn na portálech www.cenyahr.cz, www.previo.cz/penzion-rokuwww.HOTEL.cz. Z první desítky penzionů vybere odborná komise držitele ocenění PENZION ROKU 2017. Všechna ubytovací zařízení zapojená do soutěže obdrží od nás propagační materiály k anketě v tištěné i elektronické podobě. Penziony mimo jiné získávají možnost vyzkoušet si zdarma po dobu soutěže plnou verzi rezervačního systému Previo s EET, přes který budou sbírány recenze hostů. Vítěz ankety Penzion roku 2017 převezme ocenění v rámci slavnostního galavečera u příležitosti konání 12. konference AHR ČR dne 1. prosince 2017 v Cla­rion Congress Hotelu Olomouc.


Novinka z Akademie AHR

 V rámci Akademie AHR nabízíme odborné kurzy z oblasti hotelnictví a gastronomie. Aktuální nabídky najdete na www.akademieahr.cz. Jako novinku jsme, mimo jiné, připravili i nabídku kurzů na míru s programem follow up.

Follow-up je program, který udržuje motivaci účastníků školení. V průběhu jednoho měsíce je provede nácvikem, a dodá jim potřebnou motivaci vydržet a naučit se nové techniky. Během školicího dne sestavuje lektor, společně se skupinou, tréninkový plán, který obsahuje několik úkolů. Účastníci si vybírají ty úkoly, které jsou pro jejich provoz vhodné. Ihned druhý den po ukončení školení jim začíná třicetidenní lhůta, během níž mají úkoly splnit, což znamená, vyzkoušet si v hotelu nebo v restauraci novou techniku několikrát.

Tajemství a úspěch follow-upu spočívá v druhém setkání s lektorem, obvykle měsíc po termínu školení. Účastníci si uvědomují, že budou své výsledky prezentovat před lektorem, ale i před ostatními kolegy.

Více informací na www.akademieahr.czsturmova@ahrcr.cz 


AHR spouští nový program pro zaměstnance svých členů

 Na základě podnětů a přání členské základny připravila asociace projekt s názvem CESTUJEME S AHR, jehož první fáze bude v letních měsících spuštěna pro zaměstnance ubytovacích zařízení.

Tento nový členský benefit umožňuje zařízením sdruženým v AHR nabízet za „zaměstnanecké ceny“ jejich kapacity a zároveň umožní pobyty v ostatních členských zařízení rezervovat. AHR sdružuje 1 380 členů, z toho je 1 000 hotelů nebo penzionů. 55 000 zaměstnanců pak přináší oboustranně skvělý potenciál nejen k vyplnění kapacity např. v době mimosezony, ale také možnost nabídnout jejich týmům zajímavý benefit zvýhodněných cen po celé ČR.

Cestujeme s AHR je připraveno na portále www.CzechAdvisor.cz, kam členové před samotným spuštěním rezervací vkládají své nabídky a aktualizují profily. Asociace se podílí na obsahové náplni portálu.

www.ahrcr.cz

 

 

 

 

Ing. Klára Stárek Zachariášovágenerální sekretář AHR ČR
 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více