Asociace kuchařů podporuje projekt Czech Specials

Od srpna roku 2018, kdy Asociace kuchařů a cukrářů ČR převzala od Asociace hotelů a restaurací ČR administraci projektu Czech Specials – ochutnejte Česko, proběhlo několik zajímavých akcí na podporu české kuchyně a restaurací, které dobře vaří českou tradiční i moderní kuchyni. Hlavně minulý podzim byl plný zajímavých odborných akcí, u kterých nechyběl ani projekt Czech Specials.

Česká kuchyně byla hlavním tématem 14. ročníku soutěže Kuchař roku. Zvláštní cenu Czech Specials za pokrm, který obsahuje dostatek tradičních ingrediencí a současnému hostovi nejlépe prezentuje naši národní kuchyni, obdržel Martin Košárek z Parkhotelu Hluboká.

Je česká kuchyně sexy? Na veletrhu For Gastro & Hotel o tom přemítali přední tuzemští šéfkuchaři

Je česká kuchyně sexy? Na veletrhu For Gastro & Hotel o tom přemítali přední tuzemští šéfkuchaři
 

V rámci veletrhu For Gastro & Hotel zorganizoval Czech Specials neformální diskusní stůl na téma: „Je česká kuchyně sexy?“ A odpověď, na které se shodli přední čeští šéfkuchaři, byla jednoznačná: „Česká kuchyně patří do našeho národního kulturního dědictví a i dnes může přinášet úspěch všem typům restaurací.“

V listopadu byl projekt partnerem 6. ročníku Symposia Culinary Prague. Ve foyer Divadla Hybernia jsme současným odborníkům představili některé úspěšné české gastronomy, hoteliéry, kuchaře, cukráře i publicisty z naší historie. Přečíst si o jejich osudech mohli o přestávkách zajímavého programu. Svoji kuchařskou filozofii i svůj kuchařský um předvedlo zaplněnému hledišti šest skvělých šéfkuchařů z celého světa, kteří dohromady vlastní 10 michelinských hvězd.

Jak se moderně uvaří a zajímavě prezentují hostům tradiční regionální jídla, se dozvěděli účastníci praktického odborného semináře „Tradiční regionální kuchyně ve 21. století – severní Morava a Slezsko“, který proběhl pod záštitou projektu Czech Specials v nových prostorách gastronomické učebny SŠ gastronomie a farmářství Jeseník. Letos budou následovat kuchařské semináře mapující regionální speciality v dalších krajích.

Foto: Maria Horníková

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Co znamená volební výsledek pro cestovní ruch?

Pokud jste se při rozhodování o tom, komu ve volbách dát svůj hlas, řídili tím, co jednotlivé strany plánovaly v oblasti cestovního ruchu, máte zřejmě o budoucnosti oboru určitou představu. Jestliže jste ale volili podle jiných kritérií, projděte...

Číst více
Foto: PVA

FOR GASTRO & HOTEL poradí s technologiemi, vybavením i surovinami

Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL pomůže podnikatelům v oblasti HoReCa již ve dnech 7. až 9. října. Nejvýznamnější značky oboru budou prezentovat své novinky v PVA EXPO PRAHA již pojedenácté. Jaké zajímavosti veletrh,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Chystá se další rána pro restaurace?

Ministerstvo zdravotnictví naznačilo, že by v závěru tohoto týdne mohlo v reakci na rostoucí počty nakažených covidem-19 opět zpřísnit některá hygienická opatření. Ve hře je mimo jiné úprava režimu pro vstup do restaurací.

Číst více