Asociace kuchařů podporuje projekt Czech Specials

Od srpna roku 2018, kdy Asociace kuchařů a cukrářů ČR převzala od Asociace hotelů a restaurací ČR administraci projektu Czech Specials – ochutnejte Česko, proběhlo několik zajímavých akcí na podporu české kuchyně a restaurací, které dobře vaří českou tradiční i moderní kuchyni. Hlavně minulý podzim byl plný zajímavých odborných akcí, u kterých nechyběl ani projekt Czech Specials.

Česká kuchyně byla hlavním tématem 14. ročníku soutěže Kuchař roku. Zvláštní cenu Czech Specials za pokrm, který obsahuje dostatek tradičních ingrediencí a současnému hostovi nejlépe prezentuje naši národní kuchyni, obdržel Martin Košárek z Parkhotelu Hluboká.

Je česká kuchyně sexy? Na veletrhu For Gastro & Hotel o tom přemítali přední tuzemští šéfkuchaři

Je česká kuchyně sexy? Na veletrhu For Gastro & Hotel o tom přemítali přední tuzemští šéfkuchaři
 

V rámci veletrhu For Gastro & Hotel zorganizoval Czech Specials neformální diskusní stůl na téma: „Je česká kuchyně sexy?“ A odpověď, na které se shodli přední čeští šéfkuchaři, byla jednoznačná: „Česká kuchyně patří do našeho národního kulturního dědictví a i dnes může přinášet úspěch všem typům restaurací.“

V listopadu byl projekt partnerem 6. ročníku Symposia Culinary Prague. Ve foyer Divadla Hybernia jsme současným odborníkům představili některé úspěšné české gastronomy, hoteliéry, kuchaře, cukráře i publicisty z naší historie. Přečíst si o jejich osudech mohli o přestávkách zajímavého programu. Svoji kuchařskou filozofii i svůj kuchařský um předvedlo zaplněnému hledišti šest skvělých šéfkuchařů z celého světa, kteří dohromady vlastní 10 michelinských hvězd.

Jak se moderně uvaří a zajímavě prezentují hostům tradiční regionální jídla, se dozvěděli účastníci praktického odborného semináře „Tradiční regionální kuchyně ve 21. století – severní Morava a Slezsko“, který proběhl pod záštitou projektu Czech Specials v nových prostorách gastronomické učebny SŠ gastronomie a farmářství Jeseník. Letos budou následovat kuchařské semináře mapující regionální speciality v dalších krajích.

Foto: Maria Horníková

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více