Asociace hotelů a restaurací ČR posouvá své akce

Restriktivní opatření přijatá vládou v rámci boje proti pandemii covid-19 přiměla Asociaci hotelů a restaurací České republiky (AHR) odložit některé tradiční akce. K posunu termínu došlo u Noci hotelů či výroční konference. 

V důsledku protiepidemických opatření byla na duben přesunuta Noc hotelů

Noc hotelů byla z původního termínu 29. ledna posunuta na 16. dubna letošního roku. Tradiční akce má být letos mimo jiné poděkováním hoteliérů hostům za podporu cestovního ruchu v jednotlivých městech zapojených do projektu – těch je letos už 42. Do aktuálního ročníku se zapojilo 155 hotelů, z toho 80 v Praze. Většina z 2 153 pokojů již byla vyprodána, stále ještě ale je šance zvýhodněného ubytování využít. Pokoje se letos prodávají za symbolickou cenu 777, 999 nebo 1 111 korun, přičemž řada hotelů svoji nabídku obohatila třeba o speciální prohlídky, které hosty zavedou do prostor, kam se běžně nedostanou. Atraktivní nabídky připravila pro účastníky projektu i některá města – jde nejčastěji o slevy na prohlídky vybraných památkových objektů. Podrobnosti k projektu lze najít na https://nochotelu.cz.

K posunu muselo kvůli protiepidemickým opatřením již podruhé dojít i u každoroční konference AHR spojené s předáváním výročních cen. Původně se měl 15. ročník akce konat 20. listopadu loňského  roku, poté byl termín posunut na 21. ledna roku letošního. I ten ale musel být změněn, aktuálně organizátoři počítají s tím, že se členská základna asociace setká ve čtvrtek 22. dubna v hotelu Best Western International Brno. Z klíčových řečníků pořadatelé oznámili třeba známého marketéra Jana Jelínka z B&T Agency, ředitele Four Seasons Hotelu Bangkok Lubomíra Bártu ml., technologického nadšence Petra Máru, zakladatele brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru, ředitele společnosti Economy Impact Art Ondřeje Špačka či ředitele agentury CzechTourism Jana Hergeta. S dalšími řečníky a programem konference se můžete seznámit na https://konferenceahr.cz.

Foto: Shutterstock.com

foto
Petr Manuel UlrychC.O.T. media
šéfredaktor časopisu COT a portálu iCOT.cz
petr.ulrych@cot.cz
 

Autor

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Ecocapsule

V horských pustinách i rušných podnicích

Všude tam přijdou vhod ty nejmodernější technologie. Rádi byste nabízeli pohodlné ubytování na vysoké hoře, ale chybí tam jakákoliv infrastruktura? Chcete v reálném čase vědět, jak se cítí hosté ve vaší restauraci? A potřebujete rychle rozdělovat úkoly,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Technologická řešení v turismu

Automaty na bagety, různé pochutiny nebo nápoje nejsou dnes ničím neobvyklým. Jak moc svět cestovního ruchu proměňují různé technologie, je v současné době viditelné v každé jeho oblasti. Můžeme do určité míry hovořit o tzv. technologických trendech. Kromě...

Číst více
Foto: Shutterstock.com a -pmu- (montáž: COT group)

Podcast: Jak technologie přetvářejí svět turismu

O technologických trendech, které proměňují oblast cestovního ruchu a hotelnictví, jsme v zářijovém podcastu hovořili se zakladatelem a majitelem hotelového systému Previo Pavlem Kotasem. Řeč byla mimo jiné o tom, jak se na vývoji technologií a zájmu o ně podepsala pandemie...

Číst více