Aplikace Nesnězeno zachránila restaurací tuny potravin

Zhruba 150 nových restaurací využilo do konce minulého týdne aplikaci Nesnězeno. Ta jim dosud za provizi pomáhala nabízet nesnědené porce se slevou. Brněnské vývojářské studio Future se rozhodlo aplikaci upravit a posílit.

Zhruba 150 nových restaurací využilo do konce minulého týdne aplikaci Nesnězeno

V současné krizi způsobenou nemocí COVID-19 tak mohou restaurace nabízet své jídlo, aniž by musely platit provizi, nemusí nakoupené zásoby vyhazovat a mohou alespoň nějak dále fungovat, uvedl ředitel studia Lukáš Strnadel. Studio plánuje ještě další novinku, která by měla restauracím pomoct, jde o možnost rozvozu. Je efektivní pro podniky a komfortnější pro zákazníky.

„Chtěli jsme dát podnikům šanci, aby mohly nabízet všechna jídla a nepřijít o potraviny v hodnotě desítek i stovek tisíců korun. Hned v sobotu dopoledne po uzavření podniků jsme posílili vývojářskou kapacitu. Někdo se zapojil celý víkend, někdo aspoň na den,“ řekl Strnadel.

Ještě před současnou krizí aplikaci využívalo 293 podniků, 18. března večer jich bylo 421 a o den později už byl nárůst zhruba o dalších 20. Nejvíc jich bylo z Prahy a z Brna. „Velký zájem vznikl především proto, že jsme se po dobu karantény zřekli provizí. Cítili jsme zodpovědnost se z naší pozice kromě zachraňování jídla pokusit zachránit i samotné podniky, aby nemusely zavírat nebo nedej bože propouštět či pověsit svou vášeň na hřebík,“ řekla Michaela Gregorová, která byla spoluzakladatelkou projektu.

Foto: Nesnězeno

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více