Accor a Bureau Veritas uvádějí novou certifikační známku

Accor, přední světová skupina rozšířených služeb hotelnictví a Bureau Veritas, světový poskytovatel služeb testování, inspekce a certifikace, spojily síly a představují speciální certifikační známku hygienických opatření, která podpoří hotelové a restaurační zařízení při obnově jejich provozu. Známka potvrdí dodržení všech patřičných bezpečnostních norem a sanitárních požadavků. 

Nová certifikační značka má pomoci hotelovým a restauračním zařízením při restartu

Certifikační známka pokrývá ubytovací i stravovací služby a nastaví hygienické normy, aplikovatelné na všechny hotely skupiny Accor, další hotelové řetězce i nezávislé hotely. Celý projekt se vyvíjel ve spolupráci s lékaři a epidemiology, a také se na něm podílely zaměstnanecké odbory.

Franck Gervais, CEO Accor Evropa, říká: „Přívětivost, ochrana a starost o druhé bytostně patří do DNA Accoru a mezi naše hlavní cíle. Vice než kdy dříve je nyní potřeba, aby si naši zaměstnanci, zákazníci a partneři byli jisti, že jim můžeme nabídnout ty nejlepší služby a cítili se bezpečně. Jako přední hotelová skupina máme povinnost předvídat, reagovat na zdravotní a bezpečnostní požadavky a držet se plnění nejvyšších standardů. Jsme rádi, že společně s Bureau Veritas můžeme být průkopníky tohoto úsilí a šířit ho mezi všechny účastníky trhu.“  

Jacques Pommeraud, CEO Bureau Veritas Afrika & Francie, dodává: „Vytvářet svět důvěry je jednou z hlavních misí Bureau Veritas už téměř 200 let. Díky této speciální bezpečnostní certifikační známce můžeme splnit aktuální očekávání společnosti v oblasti zdraví a bezpečnosti. Známka přispěje k znovuotevření hotelů a restaurací s důvěrou a jistotou. Jsme pyšní, že můžeme pracovat s Accorem. Tento nový přístup bude přínosem pro celé odvětví, jelikož o certifikaci Bureau Veritas bude moci žádat jakákoli firma.”

Projekt byl představen minulý týden Francouzské alianci turismu a dále relevantním ministerstvům ve Francii, aby měly možnost se aktivně zapojit a schválit navrhované normy. Posléze bude předložen vládám a ministerstvům v celé Evropě včetně konkrétních návrhů pro uvolňování karanténních opatření. Výstupem této snahy má být operační manuál dostupný všem podnikatelům v oblasti hotelnictví a pohostinství, který jim umožní důsledně aplikovat zdravotní a bezpečnostní doporučení úřadů (Světová zdravotnická organizace, Ministerstvo zdravotnictví aj.) při zprovozňování ubytovacích zařízení, kancelářských provozů a stravovacích podniků. Zákazníkům po celé Evropě bude k dispozici speciální internetová stránka na webu Bureau Veritas, kde zjistí ještě před rezervací ubytování nebo návštěvou restaurace, zda bylo zařízení certifikováno.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více