V restauracích bude moci být u stolu nejvýš šest lidí

V restauracích bude moci být od pondělí 5. října u jednoho stolu nejvýš šest lidí, řekl po jednání vlády ministr zdravotnictví Roman Prymula.

V restauracích bude moci být od pondělí 5. října u jednoho stolu nejvýš šest lidí

„Nakonec jsme nešli do vyhlášení nějakých specifických nařízení (pro obchodní centra). I ve food courtech tam jsou stoly od sebe dva metry, což považujeme za dostatečné, aby bylo zabráněno šíření nákazy,“ uvedl ministr.

Provoz barů a restaurací omezilo mimořádné opatření už dříve. Nejprve bylo nařízeno uzavření od půlnoci do 06:00. Minulý čtvrtek pak bylo opatření ministerstva zdravotnictví zpřísněno a bary a restaurace musí zavírat už ve 22:00. Do svých prostor navíc mohou vpustit jen tolik lidí, kolik mají míst k sezení.

Restaurace byly uzavřené už na jaře, nejprve mohly prodávat jen z okénka, poté se postupně otevřely zahrádky a 25. května mohli znovu hosté i do jejich vnitřních prostor.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Ecocapsule

V horských pustinách i rušných podnicích

Všude tam přijdou vhod ty nejmodernější technologie. Rádi byste nabízeli pohodlné ubytování na vysoké hoře, ale chybí tam jakákoliv infrastruktura? Chcete v reálném čase vědět, jak se cítí hosté ve vaší restauraci? A potřebujete rychle rozdělovat úkoly,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Technologická řešení v turismu

Automaty na bagety, různé pochutiny nebo nápoje nejsou dnes ničím neobvyklým. Jak moc svět cestovního ruchu proměňují různé technologie, je v současné době viditelné v každé jeho oblasti. Můžeme do určité míry hovořit o tzv. technologických trendech. Kromě...

Číst více
Foto: Shutterstock.com a -pmu- (montáž: COT group)

Podcast: Jak technologie přetvářejí svět turismu

O technologických trendech, které proměňují oblast cestovního ruchu a hotelnictví, jsme v zářijovém podcastu hovořili se zakladatelem a majitelem hotelového systému Previo Pavlem Kotasem. Řeč byla mimo jiné o tom, jak se na vývoji technologií a zájmu o ně podepsala pandemie...

Číst více