Startuje klání kuchařů ve společném stravování

Foto: AKC ČR Foto: AKC ČR

Dnes odstartoval příjem přihlášek do čtvrtého ročníku soutěže O nejlepší kuchařku a kuchaře roku 2021 ve společném stravování, kterou vyhlašuje sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Soutěž je určena pro talentované kuchařky a kuchaře z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování.

Umíte vařit zdravě a chutně? Pochlubte se

Kuchařky a kuchaři z provozů veřejného stravování se často potýkají s tím, jak připravit chutný a zároveň nutričně vyvážený pokrm pro své strávníky. O tzv. závodním vaření ale lze přemýšlet i v širších souvislostech, rozvíjet své znalosti a nabídnout strávníkům opravdu kvalitní pokrmy. Soutěž o nejlepší kuchařku a kuchaře ve společném stravování je toho ostatně důkazem. Již tři roky ukazuje nejen inovativní možnosti v jednotlivých oblastech společného stravování, ale inspiruje také ke zdravému a trendovému vaření. Patříte-li mezi kreativní kuchaře a kuchařky, kteří se snaží se do své kuchyně přinést nové recepty na lahodná a zdravá jídla plná zajímavých a netradičních surovin, pokuste se letos i vy ve čtvrtém ročníku soutěže zaujmout odbornou porotu a odnést si titul nejvyšší. Sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR hledá právě vás!

Letos již počtvrté

Korespondenční kolo soutěže probíhá do 26. září 2021. Kuchařky a kuchaři se mohou přihlásit se svým vybraným jídlem do čtyř různých kategorií na www.jidelny.cz/soutezjidelen

Soutěžní pokrmy se přihlašují vždy do konkrétní vybrané kategorie prostřednictvím intuitivního formuláře, ve kterém soutěžící uvede celý recept včetně fotografií soutěžního jídla.

Foto: AKC ČR Foto: AKC ČR

Soutěžní kategorie

Nejchutnější svačinky pro děti od 3 do 6 roků: dvoučlenný tým musí vytvořit dvě slané a jednu sladkou svačinku. Smyslem této kategorie je snaha ukázat, že se stravování dětí v mateřských školách věnuje veliká péče a pozornost, což se promítá i do denních doplňkových jídel – přesnídávek a svačin, jejichž nutriční hodnota, chuť a pestrost je neméně důležitá.

Nejchutnější pokrm pro mládež od 11 do 18 roků: se zaměřuje na tvorbu jednoho pokrmu s povinnou surovinou – mletými kuřecími stehenními řízky bez kůže. Cílem je vytvořit takový pokrm, který je nejen kvalitní, ale zároveň i chutný a atraktivní pro žáky.

Nejlepší moderní bezmasý pokrm: kuchař či kuchařka se do této kategorie přihlásí s atraktivním, nutričně vyváženým moderním bezmasým pokrmem, po kterých je stále větší poptávka. Připravený pokrm bez použití živočišných surovin, by měl být chutný, zdravý a zasytit stejně jako masité pokrmy.

Racionální pokrm pro nemocné a seniory: stravování seniorů by mělo pomáhat vitalitě a zdraví. Pokrmy jim nabízené by tedy měly být mnohem zdravější, odpovídat současným trendům ve stravování a přitom strávníkům chutnat. Kuchař či kuchařka se do této kategorie přihlašuje s pokrmem s povinnou surovinou – mletými kuřecími stehenními řízky bez kůže.

Soutěžící se mohou přihlašovat do soutěže od 15. července 2021. Odborná porota poté na konci září vybere v každé kategorii 10 nejlepších pokrmů, jejichž autoři se zúčastní praktického finálového kola, které se uskuteční od 26. října. 2021 do 27. října. 2021 v Makro Akademii Praha.

Nejnovější články z rubriky Asociace

Foto: Shutterstock.com

ČUCR: cestovní ruch patří na Ministerstvo průmyslu a obchodu

Cestovní ruch je průmysl a jako takový patří do gesce Ministerstva průmyslu a obchodu. S touto ústřední myšlenkou se formou otevřeného dopisu obrátil prezident České unie cestovního ruchu Viliam Sivek na představitele obou koalic, které uspěly v podzimních parlamentních...

Číst více
Foto: A.T.I.C. ČR

Blíží se TÝDEN turistických informačních center ČR

Ve vazbě na Světový den pro rozvoj informací vyhlásila Asociace turistických informačních center ČR (A.T.I.C. ČR) na období od 25. do 31. října TÝDEN turistických informačních center. Do akce se zapojí 146 informačních center z celé České republiky....

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Chybí kapacity na pojištění insolvence, řada cestovek skončí. Hrozí ústavní žaloby?

Podzim je obdobím, kdy velká část cestovních kanceláří obnovuje své pojistky pro případ úpadku. Letos ovšem řada majitelů či manažerů těchto společností na nabídky pojistných ústavů teprve čeká. A s velkým napětím – nejenže meziročně dramaticky vzrostla...

Číst více