Tři pilíře německé propagace a pár zajímavých čísel
Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.
Francouzské restaurace budou muset od července 2021 povinně poskytnout hostům na vyžádání krabičky nebo pytlíky na odnos zbytků. Příslušný dodatek k zemědělskému a potravinářskému zákonu schválila dolní komora francouzského parlamentu, Národní shromáždění. Cílem nové normy je omezit plýtvání jídlem.
S návrhem přišla podle francouzských médií vládní strana Republika v pohybu (LREM). Někteří opoziční poslanci ale nové opatření kritizovali. Podle nich bude mít negativní dopad na životní prostředí a restauracím kvůli němu vzniknou další náklady.
Ve Francii se ročně vyhodí sedm milionů tun potravin. Průzkum veřejného mínění z roku 2014 ukázal, že tři čtvrtiny Francouzů odnosné krabičky podporují, ačkoli 70 procent z nich si zbytky domů nikdy neodnáší.
Například ve Spojených státech je ale tato praxe běžná. V Indii, Číně, Malajsii, na Filipínách nebo v Jihoafrické republice dávají s sebou hostům zbytky do luxusních krabiček i drahé restaurace.
Foto: Shutterstock.com
Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.
Ras Al Khaimah doslova znamená špička stanu. Tento emirát skutečně na mapě tvoří severní špičku Spojených arabských emirátů, s nimiž sousedí se všemi vyjma Abu Dhábí. Místo na špici má ovšem i z hlediska udržitelnosti a zážitků.
Mozaika charakterizuje světoznámé památky Poreče – a mozaika je mottem brandu celého města: „You complete us“. Tak se Poreč představila na jubilejním setkání v Praze 6, s kterou uzavřela partnerství před 10 lety.