Pražský Marriott díky rekonstrukci vyrostl

Jiří Lízler / Marriott International Prague Marriott Hotel prošel rozsáhlou rekonstrukcí Jiří Lízler / Marriott International

Máte namířeno do Prahy a poohlížíte se po ubytování? Vyzkoušet můžete třeba rekonstruovaný hotel Marriott. Ten slibuje zcela nový zážitek a širokou škálu nových služeb. A s ohledem na současnou situaci také přísnější hygienická a bezpečnostní opatření.

Výsledkem rekonstrukce, jejíž hodnota dosáhla 25 milionů eur, je mimo jiné výrazné rozšíření hotelu – jeho kapacita se zvýšila o 123 pokojů a apartmánů. Celkem tak dnes můžete vybírat ze 416 pokojů.  Řada nových pokojů má přístup na balkon či terasu s výhledy na panoramata Starého města.  Významnou přestavbou prošla také hotelová lobby, která byla proměněna v rámci konceptu tzv. „Great Room“. Vstupní hala tak nyní nabízí příjemný otevřený prostor, kde si hosté mohou odpočinout, dobře se najíst, pracovat, vyřídit obchodní schůzky či posedět s přáteli. Celá rekonstrukce proběhla v moderním a elegantním stylu za použití dřeva, tlumených barev a vkusných nadčasových dekorací.

„Jsme nadšeni, že po tak rozsáhlé rekonstrukci můžeme konečně znovu přivítat hosty,“ řekl William Boulton-Smith, generální ředitel hotelu Prague Marriott. „Věřím, že se nám podařilo vytvořit moderní, sofistikované prostředí napříč všemi prostory hotelu, které jsou ideálně uzpůsobeny pro odpočinek, práci i setkávání. Ať už se jedná o domácí či zahraniční hosty, a ať k nám přijíždějí za prací či za zaslouženým odpočinkem, jsme připraveni vyjít vstříc všem jejich požadavkům,“ dodal.

Součástí proměny hotelu je rovněž nová signature restaurace The Artisan. V té můžete ochutnat  moderní a udržitelnou českou kuchyni využívající kvalitní produkty od lokálních dodavatelů a čerstvé sezónní suroviny, včetně bylinek vlastnoručně vypěstovaných v domácím kultivátoru. Novinkou je otevřená kuchyně, kterou vede šéfkuchař David Rejhon s bohatými zkušenostmi z vyhlášených podniků po celém světě. Těšit se můžete i na oblíbené nedělní brunche a brzy bude představen nový koncept „Afternoon Teas“, tedy odpoledního čaje s občerstvením, který spojí tradiční britský styl s duchem restaurace The Artisan.

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více