Poděkování za realizaci regionálních kol soutěže Gastro Junior – Nowaco Cup 2012
Dovolte mi, abych tímto poděkoval jménem AKC ČR i soutěžících všem, kdo se podíleli na přípravě a realizaci 1. a 2. regionálního kola 18. ročníku celostátní studentské soutěže pro obory kuchař, cukrář a číšník Gastro Junior – Nowaco Cup 2012. Ta se uskutečnila pod záštitou Ministerstva školství ČR a dalších státních orgánů ve dnech 3.–4. listopadu ve Frenštátě pod Radhoštěm a 24.–25. listopadu v Praze ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy jako odborný doprovodný program veletrhu Schola Pragensis.
Poděkování patří jednak týmům obou organizátorských škol – Střední školy hotelnictví a gastronomie ve Frenštátě pod Radhoštěm pod vedením ředitele RNDr. Ivo Hermana a za koordinaci Ing. Lence Zábranské a Střední odborné škole a Střednímu odbornému učilišti Praha-Čakovice pod vedením ředitelky Mgr. Věry Novákové, za koordinaci pak Mgr. Darině Škvarové.

Dále samozřejmě děkuji všem partnerům, kteří soutěž podpořili; generálnímu partneru Nowaco ČR, hlavním partnerům InterGast a Jiva Jirák, Martinu Autratovi za technickou realizaci, KS Videu za dokumentační činnost, partnerům AKC ČR i partnerům soutěže, kteří věnovali ceny soutěžícím – Fiala-Praha, Znovín Znojmo, Johann Kotányi, Vitana, Diversey, Progress, AČ ČR, Gastro Plus, hostujícím školám i městu Frenštát.
Děkuji Asociaci číšníků za realizaci a odbornou garanci pro obor číšník a hlavně všem kolegům za odbornou práci v komisích, kterou odvedli ve svém volnu a bez nároku na honorář.
Za společnost Nowaco a předseda komisí:
Bc. Marek Svoboda
Komise pro obor kuchař:
Martin Slezák, předseda komise
Jakub Sedláček
Martin Havel
Josef Míček
Komise pro obor cukrář:
Pavlína Berzsiová, předseda komise
Pavlína Permedlová
Eliška Dernerová
Marie Kučerová
Jiří Král
František Buchal
Vladimír Krofta
Komise pro obor číšník:
PaedDr. Jaroslav Morávek, předseda komise
Mgr. Radek Bušina
Mgr. Ladislava Štěrbová
Ing. Dagmar Mičkalová
Mgr. Hana Štanglerová
Děkuji všem, kteří se soutěže zúčastnili – téměř 100 studentům z celé republiky, jejich pedagogům i mistrům a vedení škol, všem, kteří využili tak jedinečné příležitosti k profesionálnímu růstu a vzdělávání svých svěřenců.
Blahopřeji postupujícím, přeji všem pohodový zbytek roku a šťastný vstup do roku 2012, úspěšnou přípravu na finále soutěže, které proběhne jako odborný doprovodný program Mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA – MBK – INTECO – VINEX 2012 na brněnském výstavišti.
Těším se na setkání v Brně 28. 2. – 1. 3. 2012.
Bc. Miroslav Kubec, prezident AKC ČR
Foto: Miloš Dušenka
(Podrobné výsledky všech kategorií a fotogalerie jsou umístěny na www.akc.cz. )
Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje
2. ročník Gourmet Team Challenge
„O pohár prezidenta AKC ČR"
Této národní soutěže, která bude odborným doprovodným programem veletrhu TOP GASTRO 2012 a Gastro Tour v Praze, se mohou ve dnech 9.–11. 2. 2012 zúčastnit týmy z hotelů, restaurací, kuchařských škol, cateringů a firem jak z veřejného, tak i uzavřeného stravování.
Součástí soutěže bude i vyhlášení 8. ročníku Cukrář České republiky. Tohoto zápolení se zúčastní automaticky cukráři týmu, který se zúčastní Gourmet Team Challenge nebo se mohou samostatně přihlásit jednotliví cukráři, kteří budou plnit stejné soutěžní úkoly jako cukráři týmů. Každý tým bude připravovat dekorovaný bufet pro 30 osob; ten bude následně určen k prodeji návštěvníkům celé akce.
Svým charakterem jediná soutěž tohoto typu je výzvou pro všechny kulinářské týmy a zároveň pozvánkou pro návštěvníky TOP GASTRO a Gastro Tour na jedinečnou podívanou a degustaci!
Podrobné informace a přihlášky najdete na www.akc.cz. Uzávěrka přihlášek je 15. 1. 2012.
Ing. Zuzana Albrechtová,
manažer AKC ČR
www.akc.cz
