×

Velká cena cestovního ruchu 2021/2022 začíná. Přihlaste svůj projekt.

Kalendář akcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Profesní svaz zastupující tuzemské kuchaře a cukráře připravil orientační výčet soutěží, seminářů, školení a dalších akcí pro celý letošní rok. Jejich realizace pochopitelně závisí na momentálním stavu pandemie covid-19 a platných protiepidemických opatřeních. Pro aktuální informace doporučujeme průběžně navštěvovat www.akc.cz. 

 

Datum

Akce

25.3.

Gastro Hradec 2021 – Vitana Cup

březen

Celostátní volební valná hromada

březen

Trénink Regionálního týmu, ISŠ Valašské Meziříčí – pobočka Severní Morava a Slezsko

březen – duben

Výběrové řízení na dva nové kuchaře do Národního týmu ČR

10.4.

Modelace fondánových figurek, lektorka Eliška Hebká – pobočka východní Čechy

15.4.

Volební valná hromada- pobočka východní Čechy

12.5.

Bohumínské grilování, Střední škola Bohumín – Pobočka Severní Morava a Slezsko

květen

Gastro Junior Bidfood Cup

květen

Food festival Karlovy Vary – pobočka Karlovy Vary

květen

Trénink Intergast Culinary Team – pobočka Karlovy Vary

květen

9. ročník Gastronomických slavností M. D. Rettigové – pobočka východní Čechy

květen

Workshop s Honzou Horkým – pobočka Severní Morava a Slezsko

květen

Trénink Regionálního týmu, ISŠ Valašské Meziříčí – pobočka Severní Morava a Slezsko

květen

Catering Cup – účast 4 členů Národního týmu na soutěži v Lyonu

29.5.

Slezský bigos na hradě, ISŠ Valašské Meziříčí – pobočka Severní Morava a Slezsko

5.6.

Gastronomická slavnost na Zichovci aneb vzpomínka na mistra kuchaře Ladislava Nodla – pobočka Severní Čechy

červen

Food Trip Praha – pobočka Karlovy Vary

červenec

Frenštátské gulášové slavnosti, Autokemp Frenštát pod Radhoštěm – pobočka Severní Morava a Slezsko

7.8.

4. Svatovavřinecká pouť kuchařů a cukrářů ČR, Svatý Hostýn – pobočka Severní Morava a Slezsko

7.8.

Gulášové slavnosti, Hranice na Moravě – pobočka Severní Morava a Slezsko

září

Seminář – Jak na Lázeňský pohárek – pobočka Karlovy Vary

září

Workshop – Základní omáčky, dresinky, demi-glace a vhodné použití, lektor Jan Horký, HŠ Plzeň – pobočka Šumava

září

Trénink Regionálního týmu, ISŠ Valašské Meziříčí – pobočka Severní Morava a Slezsko

září

Workshop s Honzou Horkým – pobočka Severní Morava a Slezsko

21.-22. října

Gastro Olomouc – Olima Cup 2021

23. – 24. října

Moravský cukrářský šampionát – pobočka Severní Morava a Slezsko

říjen

Global Chefs Challenge – soutěž ve Walesu

říjen

Kuchař roku 2021

říjen

Cukrář roku 2021

říjen

Food festival Mariánské lázně – pobočka Karlovy Vary

říjen

Trénink Intergast Culinary Team – pobočka Karlovy Vary

listopad

Lázeňský pohárek 22. ročník – pobočka Karlovy Vary

18. listopadu

Český kapr 2021 – pobočka Šumava

listopad

Trénink Regionálního týmu, ISŠ Valašské Meziříčí – pobočka Severní Morava a Slezsko

listopad

Seminář Bc. Marie Paprstkářové, T. Hrdý, ISŠ Valašské Meziříčí – pobočka Severní Morava a Slezsko

listopad

Martinská husa, Hotelová škola Frenštát – pobočka Severní Morava a Slezsko

prosinec

Seminář Karla Drápala – pobočka Severní Morava a Slezsko

prosinec

Mikulášská party pobočky – pobočka Karlovy Vary

 Foto: -pmu-

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Po kompenzacích volá i ČUCR, Síkela je nechce dávat plošně

Poté, co Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) vyzvala Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) k vydání jasného stanoviska ohledně kompenzací pro firmy poškozené protipandemickými opatřeními, ozvala se na toto téma i Česká unie cestovního ruchu (ČUCR). Podle té už...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Asociace hotelů a restaurací čeká jasné stanovisko MPO ke kompenzacím

Vládní protiepidemická opatření způsobila podnikatelům v oboru horeca podle Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) jen za prosinec propad tržeb o dvě třetiny. Lidé zrušili 90 procent předem domluvených skupinových akcí. Výhledy na zlepšení v nejbližších dvou měsících jsou...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Etiketa a šampaňské

Kdybych měla šampaňské při psaní tohoto článku, vypila bych celou láhev, ale než bych jej vypila, potěšila bych se pohledem na jeho šumění. Dívala bych se, jak se nejdříve zrodí pěna a pak zmírá. Drobné bublinky...

Číst více