Prevence virové kontaminace a rizika nákazy bude letos velmi pravděpodobně důležitým faktorem při rozhodování o výběru hotelů a penzionů. I proto Asociace hotelů a restaurací České republiky nově představuje značku „bezpečného provozu“, ve které provozovatelům doporučuje správnou komunikaci hygienických a bezpečnostních opatření.
Podle AHR ČR poslední průzkumy potvrzují, že rozhodování hostů a jejich chování na cestách se bude po zkušenostech s pandemií koronaviru zásadně lišit od toho, co všeobecně platilo v minulých letech. Někteří evropští hoteliéři, včetně našich sousedů například v Polsku a Rakousku, už v těchto dnech připravují standardy a s nimi propojené značky bezpečného provozu, které mají jednak zajistit co nejvyšší úroveň bezpečnosti hostů a jejich zaměstnanců, ale slouží také jako zajímavý marketingový nástroj.
Projekt Stay Safe, kterým by jednotlivá zařízení měla upozornit na svůj zvýšený zájem o problematiku hygieny, je určen jen pro členy AHR ČR a je rozdělen do tří úrovní. Úroveň první přináší možnost užívání informačních letáků pro hosty tak, jak vyžaduje nařízení Ministerstva zdravotnictví. Úroveň druhá již zahrnuje používání samotné značky Stay Safe a souvisejících grafických materiálů, což je podmíněno dodržováním stanovených principů a podáním řádné přihlášky. Úroveň třetí pak bude obsahovat také možnost užívat informační video v délce 50 sekund.
Řada poskytovatelů ubytovacích služeb přichází i s vlastními formami prezentace svých opatření v rámci prevence šíření onemocnění. Podle AHR ČR je však trendem v rámci Evropy plošné zavádění standardů a jejich jednotná komunikace prostřednictvím značky bezpečného provozu.
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...