AHR ČR představuje pro své členy program Stay Safe

Prevence virové kontaminace a rizika nákazy bude letos velmi pravděpodobně důležitým faktorem při rozhodování o výběru hotelů a penzionů. I proto Asociace hotelů a restaurací České republiky nově představuje značku „bezpečného provozu“, ve které provozovatelům doporučuje správnou komunikaci hygienických a bezpečnostních opatření.

Logo projektu Stay Safe je součástí komunikace.

Podle AHR ČR poslední průzkumy potvrzují, že rozhodování hostů a jejich chování na cestách se bude po zkušenostech s pandemií koronaviru zásadně lišit od toho, co všeobecně platilo v minulých letech. Někteří evropští hoteliéři, včetně našich sousedů například v Polsku a Rakousku, už v těchto dnech připravují standardy a s nimi propojené značky bezpečného provozu, které mají jednak zajistit co nejvyšší úroveň bezpečnosti hostů a jejich zaměstnanců, ale slouží také jako zajímavý marketingový nástroj.

Projekt Stay Safe, kterým by jednotlivá zařízení měla upozornit na svůj zvýšený zájem o problematiku hygieny, je určen jen pro členy AHR ČR a je rozdělen do tří úrovní.  Úroveň první přináší možnost užívání informačních letáků pro hosty tak, jak vyžaduje nařízení Ministerstva zdravotnictví. Úroveň druhá již zahrnuje používání samotné značky Stay Safe a souvisejících grafických materiálů, což je podmíněno dodržováním stanovených principů a podáním řádné přihlášky. Úroveň třetí pak bude obsahovat také možnost užívat informační video v délce 50 sekund. 

Řada poskytovatelů ubytovacích služeb přichází i s vlastními formami prezentace svých opatření v rámci prevence šíření onemocnění. Podle AHR ČR je však trendem v rámci Evropy plošné zavádění standardů a jejich jednotná komunikace prostřednictvím značky bezpečného provozu.

Více se o projektu Stay Safe můžete dočíst na webových stránkách AHR ČR.

Foto: Shutterstock.com, Asociace hotelů a restaurací České republiky

 
Martin MinhaC.O.T. media
 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Co znamená volební výsledek pro cestovní ruch?

Pokud jste se při rozhodování o tom, komu ve volbách dát svůj hlas, řídili tím, co jednotlivé strany plánovaly v oblasti cestovního ruchu, máte zřejmě o budoucnosti oboru určitou představu. Jestliže jste ale volili podle jiných kritérií, projděte...

Číst více
Foto: PVA

FOR GASTRO & HOTEL poradí s technologiemi, vybavením i surovinami

Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL pomůže podnikatelům v oblasti HoReCa již ve dnech 7. až 9. října. Nejvýznamnější značky oboru budou prezentovat své novinky v PVA EXPO PRAHA již pojedenácté. Jaké zajímavosti veletrh,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Chystá se další rána pro restaurace?

Ministerstvo zdravotnictví naznačilo, že by v závěru tohoto týdne mohlo v reakci na rostoucí počty nakažených covidem-19 opět zpřísnit některá hygienická opatření. Ve hře je mimo jiné úprava režimu pro vstup do restaurací.

Číst více