Vyhrajte kuchařský kurz s michelinským šéfkuchařem

Ještě zhruba měsíc mají návštěvníci portálu Czech Specials šanci soutěžit o atraktivní cenu, kterou je účast na exkluzivním kuchařském kurzu s michelinským šéfkuchařem Pavlem Pospíšilem. Zapojit se samozřejmě můžete i vy!

Stačí vyplnit interaktivní dotazník, který je od začátku října až do neděle 9. prosince umístěn na webových stránkách www.czechspecials.cz. Každý týden čeká na soutěžící jiná soutěžní otázka. A každý týden je ze správných odpovědí vylosován jeden výherce.

Kuchařský kurz proběhne 11. prosince od 16 hodin v profesionálním kuchyňském studiu Cocina Rivero v Praze. Jeho téma bude „nový přístup k tradiční české kuchyni". Pavel Pospíšil bude totiž účastníky inspirovat pro nadcházející Vánoce a ukáže jim, jak zpracovat kapra od hlavy až po ocas. Výsledkem bude netradiční štědrovečerní menu z tradičních surovin. Konkrétně se účastníci naučí uvařit rybí polévku, kapra na modro, rybí dort, vánočního kapra a dezert z vánočky.

Cílem soutěže je rozvinutí myšlenky projektu Czech Specials, který se snaží podporovat tradiční českou kuchyni v jejích regionálních podobách a krajových rozdílech. Snahou je také ukázat nový přístup k tradiční české kuchyni, kdy kvalita surovin a jejich zpracování stojí na prvním místě. „K cestování patří neodmyslitelně gastronomické zážitky. Pokud chceme, aby se k nám turisté rádi vraceli, musíme jim poskytnout kvalitní služby. Proto dlouhodobě rozvíjíme projekt Czech Specials v podobě certifikovaných restaurací, které nabízejí tradiční českou gastronomii," okomentoval novou soutěž generální ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška.

Projekt Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku je společným projektem agentury CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Pod jeho hlavičkou vznikla síť 350 certifikovaných restaurací, které nabízejí tradiční české speciality. Návštěvníci mohou vybírat ze tří tipů specializací: Czech Specials Regional, Czech Specials Light a Czech Specials Family. Pravidelným čtenářům COT business je projekt důvěrně znám – nejenže jsme o něm psali v řadě samostatných článků, ale stal se také inspirací pro seriál „Gastronomické toulky", v němž jsme upozorňovali na zajímavé gastronomické podniky v tuzemských regionech. Jeho poslední díl věnovaný Středočeskému kraji přineseme v prosincovém vydání.

-CzT- a -red-

Nejnovější články z rubriky

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: CzechTourism

Zahraniční odborníci na cestovní ruch poznali Karlovarský kraj

První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Tři pilíře německé propagace a pár zajímavých čísel

Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.

Číst více