Večírek ochucený Jadranem

Tradiční chorvatský večer uspořádalo Chorvatské turistické sdružení spolu s Velvyslanectvím republiky Chorvatsko v České republice v prostorách kongresového sálu hotelu Inter Continental Praha v úterý 15. dubna 2003. Podle slov paní Mirjany Žilič, ředitelky CHTS v Praze, je tento večírek nejen poděkováním všem cestovním kancelářím, touroperátorům a dalším obchodním partnerům, ale především slouží jako symbol odstartování nové turistické sezony. Ta nese v letošním roce číslo 2003.

Dalmatská skupina BONACA

Mirjana Žilič, ředitelka CHTS v Praze

V hotelu Inter Continental se postupně sešlo na 400 pozvaných hostí – zástupců jednotlivých politických stran, diplomatických sborů, cestovních kanceláří a agentur. U vstupu do nádherně vyzdobeného sálu přivítala každého z příchozích ředitelka CHTS v Praze Mirjana Žilič. Během večera se svými příspěvky vystoupili pan Nico Bulić, ředitel HTZ ze Záhřebu, který několika větami poděkoval především cestovním kancelářím vozícím své klienty do Chorvatska. Náměstek ministryně cestovního ruchu Chorvatské republiky pan Zdenko Mičić zhodnotil průběh minulých let z hlediska cestovního ruchu, připomněl obrovské investice, které Ministerstvo cestovního ruchu v posledních letech investovalo do obnovy ubytovacích kapacit, výstavby silnic a dálnic a do rozvoje cestovního ruchu vůbec. Vyjádřil přání ministerstva, aby sezona 2003 byla ještě o poznání úspěšnější než ty předchozí. Na večírek přijal pozvání i bývalý velvyslanec Chorvatska v ČR pan Zoran Pičuljan, který jako projev díků a uznání předal paní Mirjaně Žilič překrásnou kytici růží.

O výbornou zábavu v průběhu celého večera se starala dalmatská hudební skupina BONACA, která přítomné v pozdějších večerních hodinách dokonce zvedla ze židlí a posunula je na taneční parket. Nechyběly tradičně ani výborná chorvatská vína a speciality hostitelské kuchyně. Mlsné jazýčky mohly ochutnat nejroztodivnější pokrmy z mořských ryb, tradiční štrukle Esplanade či šneky v proškové omáčce. Mezi skutečné speciality patřily panenka Stubica se širokými nudlemi či telecí řízek Branimir s kroketkami. Opomenuty nezůstaly ani moučníčky. Vévodily zde např. dubrovnická rožata či kostky Ban Jelačič. Zkrátka – každému, co hrdlo ráčilo.

Připravila Lenka Vargová

Nejnovější články z rubriky

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: CzechTourism

Zahraniční odborníci na cestovní ruch poznali Karlovarský kraj

První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Tři pilíře německé propagace a pár zajímavých čísel

Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.

Číst více