Dne 31. března 2005 vznikl časopis Czech Hospitality and Tourism Papers, který vydává Vysoká škola hotelová v Praze. V odborném recenzovaném časopisu jsou publikovány zejména vědecké nebo přehledové statě českých i zahraničních autorů zaměřené na rozvíjení teorie a praxe v oborech hotelnictví, gastronomie, cestovního ruchu a lázeňství.
Časopis byl registrován v roce 2005 Ministerstvem kultury ČR pod číslem E 15814 a obdržel ISSN 1801-1535. V letech 2008 až 2013 a opět od roku 2015 je časopis zařazen na Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice, který vede vládní Rada pro výzkum, vývoj a inovace. Od roku 2010 je časopis registrován v databázi EBSCO společnosti EBSCO Publishing.
Časopis Czech Hospitality and Tourism Papers v číslech
Počet vydání
celkem
Počet článků
celkem
Z toho články
v českém
jazyce
v slovenském
jazyce
v anglickém
jazyce
recenzní
23
156
122
9
25
33
V letech 2005–2011 vycházel časopis 2× ročně, od roku 2012 jsou vydávána tři čísla ročně. Zatímco do roku 2013 převažovaly příspěvky v českém a slovenském jazyce, od roku 2014 je vydáváno toto periodikum pouze v anglickém jazyce. První dlouholetou šéfredaktorkou časopisu byla v letech 2005 až 2011 prof. Ing. Lenka Pražská, CSc., kterou v roce 2012 vystřídal doc. Ing. Josef Vlček, CSc. Od roku 2013 zastává šéfredaktorský post doc. Ing. Petr Čech, Ph.D.
Zveřejňované příspěvky schvaluje redakční rada časopisu, kterou tvoří čeští i zahraniční odborníci. Její členové zároveň navrhují dva nezávislé recenzenty, kteří v anonymním řízení posuzují kvalitu příspěvku. Průměrně je v každém čísle publikováno sedm příspěvků.
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...
Za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci s Národním vinařským centrem se uskutečnil dvacátý ročník ojedinělé mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín Cuvée 2022 Ostrava. S velkým ohlasem se v tomto klání setkaly produkty značky Mucha Sekt - degustátoři...