Známe nejlepšího kuchaře České republiky!

Ve dnech 11.–13. října se na pražském Výstavišti PVA EXPO Praha odehrálo finále nejprestižnější kuchařské soutěže Kuchař roku 2019/2020.

Nejlepším kuchařem České republiky se stal Vojtěch Petržela, kuchař/student. Na druhém místě skončil Přemysl Douša, šéfkuchař z restaurace Sokolovna Průhonice. Třetí místo obsadil Tomáš Horák, execu­tive chef de cusine, Restaurace atelier Triton – Adria Hotel, Praha 1.

Na čtvrtém místě se umístili Jan Horák, sous chef in chargé, hotel Four seasons Prague, Martin Slavomil Kohout, šéfkuchař, Malešický mikropivovar, Martin Košárek, kuchař, LH Parkhotel Hluboká nad Vltavou, Martin Košťál, šéfkuchař, Valmer Gastro, Ondřej Koráb, kuchař, v současné době bez zaměstnavatele, Jan Kutil, zástupce šéfkuchaře, Blackdog Group, Pavel Minář, šéfkuchař, LH hotels a resorts, Rodrigo Retamal, šéfkuchař, v současné době bez zaměstnavatele.

Finále probíhalo ve čtyřech studiích od pátku do neděle, kdy se mezi sebou utkalo celkem jedenáct finalistů. Každý z nich musel odborné komisi připravit 6 porcí tříchodového menu, kde musely být použity hlavní suroviny. Pro předkrm to byl sumeček africký, hlavní chod musel obsahovat telecí pečeni a ledvinky a ­minimálně jednu surovinu od Bonduelle ­(květák, mrkev duo, houby, hrášek, cizrna), pro dezert to byla čokoláda od společnosti Almeco. Dále musel být v menu použit čaj od společnosti Dilmah. Všechny pokrmy hodnotila odborná komise v sestavě Barbora Buršová, Miroslav Kubec, Jan Heřmánek, Marek Svoboda a Oldřich Pítra v čele s předsedou Tomášem Kourkem.

Gratulujeme všem kuchařům, kteří se zúčastnili finále soutěže Kuchař roku 2019/2020. Rovněž děkujeme členům odborné komise a v neposlední řadě Zdeňkovi Hladíkovi za moderování vyhlášení výsledků soutěže. Obrovské díky patří partnerům, kteří soutěž podpořili, ať už v podobě dodání surovin, cen a darů do soutěže, vybavením, výpomocí, propagací apod.

Foto: Michal Moučka, AKC ČR

 

Anna MarvanováAsociace kuchařů a cukrářů ČR
 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více