Vinařství Volařík se na začátku dubna přesunulo na novou adresu v rámci Mikulova, na ulici K Vápence. Nové prostory jsou čerstvě pokřtěny první velkou akcí – vína ročníku 2017 byla 20. 4. představena odborné veřejnosti.
V nových prostorách vinařství ochutnávalo ročník 2017 přes 120 pozvaných hostů. Mimo vín, která jim představila nová enoložka vinařství Eliška Becková, ocenili hosté zejména vzdušnost nových prostor a krásný výhled z terasy vinařství. Široká veřejnost se může do nového vinařství podívat 30. 6. od 10 do 17 hodin v rámci Dne otevřených dveří. Prostory vinařství určené pro návštěvníky si můžete volně prohlédnout, komentovaná prohlídka výrobních prostor proběhne v 11.00, 13.00 a 15.00 hod. Pro zájemce jsme připravili volnou degustaci 10 vzorků přívlastkových vín – v ceně 250 Kč si odnesete i skleničku s logem Vinařství Volařík jako dárek.
Představení vín ročníku 2017 pro veřejnost proběhne 13. 6. v hotelu Mandarin Oriental Prague a první srpnovou sobotu již tradičně v Křížovém sklepě v Mikulově.
„Stávající prostory vinařství byly již pro náš objem výroby a skladování vína nedostačující,“ uvádí hlavní důvod stavby nového vinařství jeho ředitel Miroslav Volařík. „Nová budova umožňuje výrobu až 300 000 lahví vína ročně a hlavně celý proces zjednodušila. Vše, od příjmu hrozna až po expedici hotového vína, probíhá v jedné hale. Bonusem nového vinařství je výhled na Mikulov, velmi dobrá dostupnost z hlavní komunikace Brno–Vídeň a velké parkoviště. Jsme si vědomi toho, že vinařství bude zajímavé i pro turisty, proto plánujeme přes hlavní sezonu nově i víkendový provoz,“ uzavírá Volařík.
Vinařství Volařík obhospodařuje v Mikulovské vinařské podoblasti 80 ha vlastních vinic a soustřeďuje se na výrobu tichých bílých vín, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský. Je Vinařem roku 2011 a 2014, v soutěži Král vín si za osm let jejího trvání odneslo již šestkrát vítězství za nejlepší kolekci. Vinařství Volařík čtyřikrát získalo ocenění Champion z Valtických vinných trhů. Naposledy se tak stalo letos, kdy se Championem stal Ryzlink vlašský 2016 z viniční trati Levá klentnická.
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...
Za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci s Národním vinařským centrem se uskutečnil dvacátý ročník ojedinělé mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín Cuvée 2022 Ostrava. S velkým ohlasem se v tomto klání setkaly produkty značky Mucha Sekt - degustátoři...