V Nepomuku dokončili zážitkový Pivní hotel a lázně

Místní farmáři dokončili v Nepomuku zážitkový Pivní hotel s lázněmi. Podobné ubytovací zařízení, kde si mohou hosté na všech pokojích sami čepovat místní pivo, je podle dostupných informací pouze v americkém Ohiu. Informaci oznámil ředitel hotelu Radovan Sochor mladší, který je také šéfem dva roky fungujícího pivovaru Zlatá kráva umístěného ve sklepích hotelu.

Místní farmáři dokončili v Nepomuku zážitkový Pivní hotel s lázněmi

Pivní hotel za zhruba 10 milionů korun postavila v budově bývalého pivovaru rodina Sochorových, která hospodaří na 200 hektarech v nedalekém Železném Újezdě. Získal dotaci 45 procent od ministerstva zemědělství na agroturistiku a na rozvoj podnikání. Hotel je dokončený. Oficiální otevření plánují kvůli epidemii 1. února. „Vouchery už se kupují,“ řekl lázeňský specialista Stanislav Straka, který pracoval v pivních lázních v Plzni a jako masér a fyzioterapeut v Alpách.

„Pivní hotel by měl určitě posílit turistických ruch v našem historickém městě,“ řekl starosta Nepomuku Jiří Švec. Podle prezidenta Asociace hotelů a restaurací ČR Václava Stárka jsou v ČR menší a méně známá místa, třeba právě Nepomuk, kam lidé jezdí za zážitkem a relaxací, což je koncept Pivního hotelu. „Tento segment půjde dopředu,“ uvedl. Vybudovat v době koronarize nový hotel v menším městě je podle něj hrdinství.

V hotelu je 14 pokojů, včetně pěti rodinných apartmánů, s „pípami“, tedy výčepními zařízeními, z nichž teče ležák Zlatá kráva, produkt farmářů. „Každý pokoj se jmenuje podle našeho piva, například Plnotučná (číslo 12), Tractor IPA (14) a Farm APA (11),“ řekl Sochor. Pivní hotel v Ohiu vznikl podle něj před rokem. „V té době už jsme ten náš dokončovali a chtěli jsme v březnu otevírat, ale zastavil nás covid. Takže jsme druzí na světě, ale alespoň první v Evropě,“ doplnil.

V spodním patře jsou pivní lázně a pivní wellness pro 20 lidí, parní i finská sauna s chmelovým aroma a zážitkové sprchy. „Vše v designu piva a farmařiny,“ zmínil Sochor. Každá ze čtyř nerezových 300litrových van je pro dvě osoby. „Nepasterizované a nefiltrovaném pivo s kvasnicemi, extraktem chmele a solí bude mít teplotu 36 stupňů,“ dodal Straka. V lázních má být v budoucnu i koupel v rašelině.

Hotel i pivovar vznikly v původním pivovaru. Ve stejném bloku, který rodina koupila po roce 2000, otevřela v roce 2002 Švejk restaurant a o čtyři roky později hotel s divadelním sálem, hřištěm a zemědělským muzeem. První zmínka o domě U Zeleného stromu jsou ze 16. století.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Česko a jeho regiony

Foto: Shutterstock.com

Do známých i zapomenutých mlýnů

Mouka neroste v regálech v supermarketu, s úsměvem říká molinolog – tedy odborník na mlýny – Rudolf Šimek. Před necelými deseti lety založil databázi Vodnimlyny.cz, a to s cílem zmapovat místa, kde se na území dnešní České republiky mlelo obilí....

Číst více
Foto: Pavel Bálek

Rozmach vodních linek na Českobudějovicku

Českobudějovicko sice není vnímáno jako tradiční destinace říční plavby, ale počtem lodních linek si v ničem nezadá se zbytkem republiky. Plavba na Vltavské vodní cestě v oblasti Českých Budějovic zažívá největší rozmach od své obnovy v roce 2011....

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Boskovice: jedno město, nespočet záminek k návštěvě

Malebné městečko Boskovice nijak nevyniká svou velikostí, zato koncentrací atraktivit všeho druhu. Jen málokde na jedné adrese najdete hrad i zámek zároveň, pocítíte atmosféru Divokého západu a ztratíte se v pitoreskních uličkách židovské čtvrti. Prázdniny, co by kamenem dohodil...

Číst více