Hotel Savoy Westend v Karlových Varech otevřel 17. října 2018 ve svých prostorách a la carte restauraci Savoy Royal, jejímž cílem je zprostředkování zajímavých gastronomických zážitků v intencích zdravého životního stylu. Za celým konceptem i menu stojí renomovaný chilský šéfkuchař Rodrigo Retamal, který nabízí tradiční pokrmy v originálním provedení.
Právě šéfkuchař Rodrigo Retamal vytvořil i speciální menu pro zimní sezónu, které kombinuje moderní jihoamerické chutě s tradičními českými pokrmy. To vše je doplněno originální prezentací této inovativní kuchyně a láskou ke zdravému životnímu stylu.
„Dodržuji filozofii gastronomie pro život, která spočívá ve svědomitém a odpovědném přístupu k přípravě pokrmů, využití lokálních produktů a zakládající si na po staletí prověřených kulinářských tradicích i vlastních zkušenostech,“ řekl Rodrigo a dodal: „Chtěl jsem především zdůraznit, že nejdůležitější věcí je původ surovin a jejich vyvážená kombinace, která mi umožňuje vytvářet vynikající, ale nenáročné pokrmy.“
Designový interiér restaurace Savoy Royal provází uvolněná atmosféra s živým hudebním doprovodem, což významně přispívá k nezapomenutelnému gastronomickému zážitku. Její prostory jsou určené pro 50 osob a otevřené jsou vždy od čtvrtka do neděle od 18:00 do 23:00.
Nabízené menu bude pravidelně aktualizováno tak, aby odpovídalo danému ročnímu období či oslavovalo nadcházející svátky. Proto bude restaurace kupříkladu v předvečer oslav 100. výročí vzniku samostatného Československa nabízet speciální menu. To bude sestávat z polévky z bílých rajčat s bazalkou, kterou doplní pečený lilek s vepřovým masem a omáčkou z černého česneku na jablečném papíře. Dále bude přichystána i porce dušených hovězích líček s „falešnými“ knedlíky. Jako dezert bude podáván vanilkový pudink s bobulovitý ovocem a omáčkou ze zeleného čaje, který bude doplněn piškotovými krutony a zázvorovým želé.
Více informací naleznete zde.
Foto: Hotel Savoy Westend