Dnes odstartoval příjem přihlášek do čtvrtého ročníku soutěže O nejlepší kuchařku a kuchaře roku 2021 ve společném stravování, kterou vyhlašuje sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Soutěž je určena pro talentované kuchařky a kuchaře z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování.
Umíte vařit zdravě a chutně? Pochlubte se
Kuchařky a kuchaři z provozů veřejného stravování se často potýkají s tím, jak připravit chutný a zároveň nutričně vyvážený pokrm pro své strávníky. O tzv. závodním vaření ale lze přemýšlet i v širších souvislostech, rozvíjet své znalosti a nabídnout strávníkům opravdu kvalitní pokrmy. Soutěž o nejlepší kuchařku a kuchaře ve společném stravování je toho ostatně důkazem. Již tři roky ukazuje nejen inovativní možnosti v jednotlivých oblastech společného stravování, ale inspiruje také ke zdravému a trendovému vaření. Patříte-li mezi kreativní kuchaře a kuchařky, kteří se snaží se do své kuchyně přinést nové recepty na lahodná a zdravá jídla plná zajímavých a netradičních surovin, pokuste se letos i vy ve čtvrtém ročníku soutěže zaujmout odbornou porotu a odnést si titul nejvyšší. Sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR hledá právě vás!
Letos již počtvrté
Korespondenční kolo soutěže probíhá do 26. září 2021. Kuchařky a kuchaři se mohou přihlásit se svým vybraným jídlem do čtyř různých kategorií na www.jidelny.cz/soutezjidelen
Soutěžní pokrmy se přihlašují vždy do konkrétní vybrané kategorie prostřednictvím intuitivního formuláře, ve kterém soutěžící uvede celý recept včetně fotografií soutěžního jídla.
Foto: AKC ČR
Soutěžní kategorie
Nejchutnější svačinky pro děti od 3 do 6 roků: dvoučlenný tým musí vytvořit dvě slané a jednu sladkou svačinku. Smyslem této kategorie je snaha ukázat, že se stravování dětí v mateřských školách věnuje veliká péče a pozornost, což se promítá i do denních doplňkových jídel – přesnídávek a svačin, jejichž nutriční hodnota, chuť a pestrost je neméně důležitá.
Nejchutnější pokrm pro mládež od 11 do 18 roků: se zaměřuje na tvorbu jednoho pokrmu s povinnou surovinou – mletými kuřecími stehenními řízky bez kůže. Cílem je vytvořit takový pokrm, který je nejen kvalitní, ale zároveň i chutný a atraktivní pro žáky.
Nejlepší moderní bezmasý pokrm: kuchař či kuchařka se do této kategorie přihlásí s atraktivním, nutričně vyváženým moderním bezmasým pokrmem, po kterých je stále větší poptávka. Připravený pokrm bez použití živočišných surovin, by měl být chutný, zdravý a zasytit stejně jako masité pokrmy.
Racionální pokrm pro nemocné a seniory: stravování seniorů by mělo pomáhat vitalitě a zdraví. Pokrmy jim nabízené by tedy měly být mnohem zdravější, odpovídat současným trendům ve stravování a přitom strávníkům chutnat. Kuchař či kuchařka se do této kategorie přihlašuje s pokrmem s povinnou surovinou – mletými kuřecími stehenními řízky bez kůže.
Soutěžící se mohou přihlašovat do soutěže od 15. července 2021. Odborná porota poté na konci září vybere v každé kategorii 10 nejlepších pokrmů, jejichž autoři se zúčastní praktického finálového kola, které se uskuteční od 26. října. 2021 do 27. října. 2021 v Makro Akademii Praha.
Ve středu 4. května se uskutečnila valná hromada Prague Convention Bureau, v rámci níž proběhla volba nového představenstva a členů revizní komise. Kongresový průmysl Prahy, který je oficiálně zastřešován právě Prague Convention Bureau, tak získal nové vedení.
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Horská střediska vstupují do letní sezóny. Na české hory se letos chystá až 40 % Čechů, především na prodloužené víkendy. Nejčastěji zde hledají odpočinek i sportovní vyžití. Lanové dráhy budou moci namísto lyžařů využít turisté i cyklisté. Rekordní...