Soutěž Nejlepší kuchařka/kuchař roku 2020 pokračuje i v karanténě – Korespondenční kolo soutěže je již v plném proudu!

Asociace kuchařů a cukrářů ČR pořádá již 3. ročník soutěže, která má inspirovat ke zdravému trendovému vaření ve společném stravování.

I v této nelehké situaci, kdy mnoho kuchařek a kuchařů, především ze školních jídelen, je doma, nastává vhodná příležitost představit světu zdravý pokrm, který posílí imunitu.

Milé kolegyně a kolegové, určitě i v této době dostáváte nápady na nové pokrmy, které budete chtít vařit v provozovnách. Neváhejte svůj pokrm pěkně naservírovat, vyfotografovat (stačí telefonem) a společně s receptem poslat do soutěže. Posuňte svým receptem náš obor o krůček dopředu a ukažte, že i jídlo nás pomůže udržet v dobré zdravotní kondici.

Postup do finále máte na dosah. Pošlete přihlášku do více kategorií, znásobíte tím možnost postoupit do finále a užít si ne­opakovatelnou atmosféru kulinární soutěže Nejlepší kuchař roku 2020 ve společném stravování.

Přeji mnoho inspirace a pevné zdraví.

Zdeněk Hladík, koordinátor soutěže

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Restaurační zahrádky ve „štatlu“ až do Silvestra

Zatímco v minulých letech končila sezona venkovního posezení u restaurací v centru Brna na konci října, letos si budete moci dát „škopek" nebo „červa" na zahrádce třeba na „Frajplacu" až konce roku. Městská část Brno-střed tak vyhověla žádostem...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratéři mají kontrolovat bezinfekčnost, AHR požaduje změny

Dosluhující vláda Andreje Babiše zpřísnila proticovidová opatření – počínaje pondělím 1. listopadu bude muset personál restaurací kontrolovat u hostů doklad o bezinfekčnosti. Restauratéři se nové povinnosti přizpůsobí, Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ale varuje před dalším poklesem tržeb...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Etiketa jiných kultur: Se Španělem u stolu

Se zaujetím se u čtenářů setkal článek o dvou pilířích španělské kultury, který jsme publikovali před několika týdny. Vraťme se proto ještě jednou na Pyrenejský poloostrov a zastavme se u specifických rysů španělského stolování. A začít nemůžeme jinde než u legendárních...

Číst více