Soutěž Nejlepší kuchařka/kuchař roku 2020 pokračuje i v karanténě – Korespondenční kolo soutěže je již v plném proudu!

Asociace kuchařů a cukrářů ČR pořádá již 3. ročník soutěže, která má inspirovat ke zdravému trendovému vaření ve společném stravování.

I v této nelehké situaci, kdy mnoho kuchařek a kuchařů, především ze školních jídelen, je doma, nastává vhodná příležitost představit světu zdravý pokrm, který posílí imunitu.

Milé kolegyně a kolegové, určitě i v této době dostáváte nápady na nové pokrmy, které budete chtít vařit v provozovnách. Neváhejte svůj pokrm pěkně naservírovat, vyfotografovat (stačí telefonem) a společně s receptem poslat do soutěže. Posuňte svým receptem náš obor o krůček dopředu a ukažte, že i jídlo nás pomůže udržet v dobré zdravotní kondici.

Postup do finále máte na dosah. Pošlete přihlášku do více kategorií, znásobíte tím možnost postoupit do finále a užít si ne­opakovatelnou atmosféru kulinární soutěže Nejlepší kuchař roku 2020 ve společném stravování.

Přeji mnoho inspirace a pevné zdraví.

Zdeněk Hladík, koordinátor soutěže

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Soumrak jednorázových plastů v restauracích

Stravovací zařízení nečekají, až Sněmovna projedná návrh zákona, který zakazuje uvádět na trh jednorázové plastové kelímky, příbory či brčka. Některá tyto výrobky z provozu už vyloučila a nahradila je papírovými, dřevěnými a jinými alternativami. Zákazníky zároveň motivují, aby...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

AMSP: Za bezinfekčnost hostů nesmí zodpovídat restauratéři

Současným hlavním cílem zástupců podnikatelů v gastronomii podle Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP) je uhlídat, aby ministerstvo zdravotnictví (MZd) neprosadilo přenesení povinnosti kontroly bezinfekčnosti hostů na restauratéry. Pro provozovatele by to představovalo výraznou komplikaci. Stát...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Brněnským restauracím chybí kuchaři

Některé restaurace a hospody v Brně nemají o letních prázdninách o zákazníky nouzi. Potýkají se však s nedostatkem personálu, chybějí zejména kuchaři. V době koronavirové pandemie a omezení provozů si našli jiné zaměstnání a k původnímu se již nevrátili. Vyplývá to z odpovědí zástupců restaurací,...

Číst více