Součástí prohlídky pivovaru Plzeňský Prazdroj, která patří dlouhodobě k nejoblíbenějším cílům návštěvníků z celého světa, je od 1. března opět i návštěva jedné z nejmodernějších stáčíren piva v Evropě. Pivovar o tom informoval v tiskové zprávě.
Účastníci oblíbených prohlídek se mohou po 106 dnech, kdy byl vstup omezen protiepidemickými opatřeními, opět podívat do pivovarské stáčírny s kapacitou úctyhodných 120 000 lahví za hodinu.
Prohlídku pivovaru Plzeňský Prazdroj atraktivní formou představuje jedinečný příběh legendárního piva. Kromě stáčírny navštíví účastníci také varnu z 30. let minulého století nebo historické sklepy, kde se dodnes vyrábí pivo Pilsner Urquell tradiční metodou jako za dob prvního sládka – kvašením v dřevěných otevřených kádích a zráním v dubových ležáckých sudech.
O unikátním postupu vaření, který je identický s tím, jak jej v roce 1842 zavedl Josef Groll, se návštěvníci dozví řadu zajímavostí. Třeba to, že legendární plzeňský ležák je dodnes vzorem pro více než 80 % všech pivních značek. Uvidí také „srdce pivovaru“ – moderní varnu z roku 2004. Vrcholem každé prohlídky je pak degustace nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell načepovaného přímo z ležáckých dubových sudů v historických sklepech, což je skutečná rarita.