Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) předala na slavnostním galavečeru v pražském Slovanském domě ocenění nejlepším hoteliérům, provozovatelům restaurací a penzionu.
Ve Slovanském domě se sešlo přes 400 hostů z řad hoteliérů a provozovatelů restaurací, aby se společně zúčastnili slavnostního předání výročních cen AHR ČR. Oceněni byli nejlepší hoteliéři i provozovatelé restaurací, kteří kvalitou poskytovaných služeb inspirují ostatní a nad rámec svých podnikatelských činností podporují rozvoj oboru. Ocenění Penzion roku získává tým, který je nejlépe hodnocen nejen odborníky, ale také v recenzích hostů.
AHR ČR myslí i na vzdělávání mladých a jejich další profesní růst. Tradičně uděluje cenu Škola roku, která hodnotí učiliště, střední i vysoké školy se zaměřením na obory cestovního ruchu. Stejně tak asociace vyhlašuje anketu Mladý manažer roku jako výraz ocenění úspěchu manažerů do 30 let. Přínosné je také vyhodnocení Diplomová práce roku, která oceňuje práce studentů z pohledu jejich uplatnitelnosti v praxi a přínosu pro obor.
V neposlední řadě asociace každoročně oceňuje projekty zaměřené na odpovědné podnikání. Je to výraz uznání těm, kdo se svým podnikáním snaží přinést prospěch a pomoc také v místech, kde podnikají, zabývají se udržitelností podnikání pro životní prostředí a pomáhají potřebným.
Mimořádné ocenění AHR ČR bylo v letošním roce uděleno Zpravodajství Českého rozhlasu, za objektivní zpravodajství z podnikatelského prostředí. Oceněna byla především snaha zpravodajství přinášet vyvážený pohled všech stran, kterých se konkrétní informace týkají. Ocenění za Český rozhlas převzal ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.
Výsledky
Hoteliér roku 2019 v hotelu nad 80 pokojů se stala ředitelka Best Western Premier International Hotelu v Brně Beatrice Vojtková
Hoteliér roku 2019 v hotelu do 80 pokojů se stal ředitel Hotelu Studánka v Rychnově nad Kněžnou Petr Čermák
Restauratérem roku 2019 v rámci hotelových restaurací se stal šéfkuchař v Clarion Congress Hotelu v Praze Miroslav Soukup
Restauratérem roku 2019 v kategorii nezávislých restaurací se stal Václav Plzák z Next Door
Mladým manažerem roku 2019 se stala Kateřina Chocholoušková, front desk manager v pražském hotelu Carlo IV
Jako škola roku 2019 bylo oceněno Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD v Žatci
Cenu odpovědný hotel/restaurace roku 2019 si odnesl Zámeček Petrovice
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...
Za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci s Národním vinařským centrem se uskutečnil dvacátý ročník ojedinělé mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín Cuvée 2022 Ostrava. S velkým ohlasem se v tomto klání setkaly produkty značky Mucha Sekt - degustátoři...