Goût de / Good France – letos 16. dubna

Šestý ročník prestižní gastronomické akce Goût de / Good France, jejímž smyslem je oslavit francouzskou gastronomii, proběhne ve čtvrtek 16. dubna. Šéfkuchaři z celého světa během tohoto dne svým hostům nabídnou exkluzivní, obvykle čtyřchodové menu inspirované francouzskou kuchyní. Akci je možné prodloužit i na celý týden.

Letošní oslava francouzské gastronomie proběhne 16. dubna

Smyslem je představit v restauracích a bistrech kuchyni moderní, zdravou, s využitím místních a regionálních produktů. K pokrmům se servírují také francouzská vína a další nápoje. Důraz je kladen také na ekologický přístup účastníků ke gastronomii a je spojen se závazkem kuchařů k ochraně klimatu.

O novinkách 6. ročníku projektu Goût de / Good France informovala Pavla Elsterová z Atout France

„V letošním roce se k ústřednímu tématu akce připojuje Region Centre-Val de Loire, tedy údolí Loiry. V praxi to znamená, že šéfkuchaři svá menu inspirují gastronomií právě této oblasti,“ uvedla na tiskové konferenci v Praze zástupkyně turistické centrály Atout France Pavla Elsterová. Region Centre-Val de Loire věnuje v roce 2020 zvláštní pozornost gastronomii i v rámci tematického roku „Les Nouvelles Renaissances“ a letošní ročník Goût de / Good France se koná pod záštitou šéfkuchaře Christopha Haye, držitele dvou michelinských hvězd, který pochází právě z tohoto regionu. V uplynulých ročnících se akce zaměřila na regiony Nouvelle-Aquitaine a Provence.

Proč název Goût de / Good France?
Dvojitý název akce je slovní hříčkou, která je postavená na obdobné výslovnosti francouzské a anglické verze [gud fráns].

V loňském roce se v České republice zúčastnilo projektu 22 restaurací. Kdo je mezi přihlášenými v letošním roce, si můžete ověřit kdykoliv na interaktivní, průběžně aktualizované mapě, kterou naleznete pod tímto odkazem. Na stránkách www.goodfrance.com pak najdete veškeré informace o jednotlivých podnicích a menu, která pro účel akce připravily. Cenu menu určuje každý podnik sám.

Foto: -pmu-, Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Co znamená volební výsledek pro cestovní ruch?

Pokud jste se při rozhodování o tom, komu ve volbách dát svůj hlas, řídili tím, co jednotlivé strany plánovaly v oblasti cestovního ruchu, máte zřejmě o budoucnosti oboru určitou představu. Jestliže jste ale volili podle jiných kritérií, projděte...

Číst více
Foto: PVA

FOR GASTRO & HOTEL poradí s technologiemi, vybavením i surovinami

Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL pomůže podnikatelům v oblasti HoReCa již ve dnech 7. až 9. října. Nejvýznamnější značky oboru budou prezentovat své novinky v PVA EXPO PRAHA již pojedenácté. Jaké zajímavosti veletrh,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Chystá se další rána pro restaurace?

Ministerstvo zdravotnictví naznačilo, že by v závěru tohoto týdne mohlo v reakci na rostoucí počty nakažených covidem-19 opět zpřísnit některá hygienická opatření. Ve hře je mimo jiné úprava režimu pro vstup do restaurací.

Číst více