Goût de / Good France – letos 16. dubna

Šestý ročník prestižní gastronomické akce Goût de / Good France, jejímž smyslem je oslavit francouzskou gastronomii, proběhne ve čtvrtek 16. dubna. Šéfkuchaři z celého světa během tohoto dne svým hostům nabídnou exkluzivní, obvykle čtyřchodové menu inspirované francouzskou kuchyní. Akci je možné prodloužit i na celý týden.

Letošní oslava francouzské gastronomie proběhne 16. dubna

Smyslem je představit v restauracích a bistrech kuchyni moderní, zdravou, s využitím místních a regionálních produktů. K pokrmům se servírují také francouzská vína a další nápoje. Důraz je kladen také na ekologický přístup účastníků ke gastronomii a je spojen se závazkem kuchařů k ochraně klimatu.

O novinkách 6. ročníku projektu Goût de / Good France informovala Pavla Elsterová z Atout France

„V letošním roce se k ústřednímu tématu akce připojuje Region Centre-Val de Loire, tedy údolí Loiry. V praxi to znamená, že šéfkuchaři svá menu inspirují gastronomií právě této oblasti,“ uvedla na tiskové konferenci v Praze zástupkyně turistické centrály Atout France Pavla Elsterová. Region Centre-Val de Loire věnuje v roce 2020 zvláštní pozornost gastronomii i v rámci tematického roku „Les Nouvelles Renaissances“ a letošní ročník Goût de / Good France se koná pod záštitou šéfkuchaře Christopha Haye, držitele dvou michelinských hvězd, který pochází právě z tohoto regionu. V uplynulých ročnících se akce zaměřila na regiony Nouvelle-Aquitaine a Provence.

Proč název Goût de / Good France?
Dvojitý název akce je slovní hříčkou, která je postavená na obdobné výslovnosti francouzské a anglické verze [gud fráns].

V loňském roce se v České republice zúčastnilo projektu 22 restaurací. Kdo je mezi přihlášenými v letošním roce, si můžete ověřit kdykoliv na interaktivní, průběžně aktualizované mapě, kterou naleznete pod tímto odkazem. Na stránkách www.goodfrance.com pak najdete veškeré informace o jednotlivých podnicích a menu, která pro účel akce připravily. Cenu menu určuje každý podnik sám.

Foto: -pmu-, Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Předvolební otázka za miliardy: Jak pomoct cestovnímu ruchu?

Česká unie cestovního ruchu zve na online tiskovou konferenci s názvem „Předvolební otázka za miliardy: Jak pomoct cestovnímu ruchu?". Kromě novinářů jsou zváni i zástupci odborné veřejnosti. Tisková konference proběhne 22. června od 15 hodin.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

CEN zveřejnil novou pečeť – European Tourism Covid-19 Safety Seal

Evropský výbor pro normalizaci (CEN) dne 19. května 2021 zveřejnil normalizační dokument stanovující požadavky a pokyny k omezení šíření onemocnění covid-19 v odvětví cestovního ruchu. Dokument byl vyvinut z iniciativy Evropské komise za spolupráce CEN a Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO).

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Roadshow AHR ČR odstartuje v Ostravě

Asociace hotelů a restaurací zve na první zastavení letošní Roadshow AHR ČR, které se koná v Ostravě 23. června 2021. Již tradiční půldenní odborná akce vám pomůže opět nastartovat podnikání a vydat se správným směrem, slibují organizátoři.

Číst více