Od srpna roku 2018, kdy Asociace kuchařů a cukrářů ČR převzala od Asociace hotelů a restaurací ČR administraci projektu Czech Specials – ochutnejte Česko, proběhlo několik zajímavých akcí na podporu české kuchyně a restaurací, které dobře vaří českou tradiční i moderní kuchyni. Hlavně minulý podzim byl plný zajímavých odborných akcí, u kterých nechyběl ani projekt Czech Specials.
Česká kuchyně byla hlavním tématem 14. ročníku soutěže Kuchař roku. Zvláštní cenu Czech Specials za pokrm, který obsahuje dostatek tradičních ingrediencí a současnému hostovi nejlépe prezentuje naši národní kuchyni, obdržel Martin Košárek z Parkhotelu Hluboká.
Je česká kuchyně sexy? Na veletrhu For Gastro & Hotel o tom přemítali přední tuzemští šéfkuchaři
V rámci veletrhu For Gastro & Hotel zorganizoval Czech Specials neformální diskusní stůl na téma: „Je česká kuchyně sexy?“ A odpověď, na které se shodli přední čeští šéfkuchaři, byla jednoznačná: „Česká kuchyně patří do našeho národního kulturního dědictví a i dnes může přinášet úspěch všem typům restaurací.“
V listopadu byl projekt partnerem 6. ročníku Symposia Culinary Prague. Ve foyer Divadla Hybernia jsme současným odborníkům představili některé úspěšné české gastronomy, hoteliéry, kuchaře, cukráře i publicisty z naší historie. Přečíst si o jejich osudech mohli o přestávkách zajímavého programu. Svoji kuchařskou filozofii i svůj kuchařský um předvedlo zaplněnému hledišti šest skvělých šéfkuchařů z celého světa, kteří dohromady vlastní 10 michelinských hvězd.
Jak se moderně uvaří a zajímavě prezentují hostům tradiční regionální jídla, se dozvěděli účastníci praktického odborného semináře „Tradiční regionální kuchyně ve 21. století – severní Morava a Slezsko“, který proběhl pod záštitou projektu Czech Specials v nových prostorách gastronomické učebny SŠ gastronomie a farmářství Jeseník. Letos budou následovat kuchařské semináře mapující regionální speciality v dalších krajích.
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...
Za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci s Národním vinařským centrem se uskutečnil dvacátý ročník ojedinělé mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín Cuvée 2022 Ostrava. S velkým ohlasem se v tomto klání setkaly produkty značky Mucha Sekt - degustátoři...