Ambiente testuje výčep s chlazením až do skla

V ČR se testuje nový typ výčepu, který chladí pivo až do samotného načepování do skla. Normálně jsou chlazené pouze tankové místnosti. Je to prototyp, který by měl být k prodeji za jeden až dva miliony korun, spolupracovala na něm designérská skupina Olgoj Chorchoj. Má „levitující“ křemencovou desku, informace o teplotě piva se pak zobrazují na elektronické tabuli nad samotnými pípami. Zatím ho používá skupina Ambiente, která jej do budoucna nabízí také k prodeji, uvedl spolumajitel skupiny Tomáš Karpíšek.

V ČR se testuje nový typ výčepu, který chladí pivo až do samotného načepování do skla

„Jde o první prototyp. Postupně ho budeme dávat do dalších Lokálů a také připravujeme nový koncept podniků vybavených jen tímto výčepem. A umíme si představit, že ho dodáme i do jiných hospod a restaurací mimo Lokál a Ambiente,“ popsal Karpíšek. Podle něj by nový typ výčepu měl být vhodný například k tomu, že bude na nádraží v Londýně nebo v některých hotelových recepcích, kde tak bude stejně kvalitní pivo jako v pražských Lokálech. Nad samotným výčepem je pak elektronická deska, která informuje o teplotě piva, rychlosti průtoku, ale i o cenách hlavních prodávaných nápojů.

Výčep, který se aktuálně testuje v Lokálu v pražské Dlouhé ulici stál včetně stavebních úprav, ale bez pivovarských technologií, 1,5 milionu korun. Podle Karpíška se musí vyrobit ještě několik dalších prototypů, prodávat by se pak mohl za jeden až dva miliony korun, dodal. Uvedl, že se ještě musí rozmyslet, zda bude ve všech Lokálech, nebo ne.

Koncept výčepu má „levitující“ křemencovou desku vážící několik set kilogramů. Karpíšek spolupracuje s Plzeňským Prazdrojem, který by mu tak mohl pomoci s možnou distribucí výčepu, který je patentově chráněný. Ambiente nyní má šest Lokálů v Praze a po jednom v Plzni a v Brně.

 Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více