Zahrádky restaurací by se mohly podle prezidenta Asociace hotelů a restaurací ČR Václava Stárka namísto 25. května otevřít už na konci dubna, pokud to epidemiologická situace umožní. Rozhodně by měly být s obsluhou, aby restaurace nemusely používat neekologické plastové nádobí. Důležité je také stanovit konkrétní režim jejich fungování. Řekl to na tiskové konferenci.
„Je třeba zpracovat jasný program, jak budou restaurace v první fázi otevřeny,“ řekl Stárek. Zahrádky podle něj nemohou fungovat například bez umožnění přístupu hostů do zázemí restaurací na toaletu. Zásadní je také, aby lidé mohli odložit roušku. Zahrádky podle něj nemohou fungovat bez obsluhy. Musejí se proto naplánovat cesty číšníků, aby se nepotkávali ti, kteří občerstvení přinášejí, s těmi, kteří ho sbírají ze stolů.
Podle Stárka není významný rozdíl mezi vnitřním a venkovním prostorem, ale respektují rozhodnutí vlády. Gastronomické provozy nyní mohou jídlo a nápoje prodávat tzv. přes ulici nebo prostřednictvím dovážky. Harmonogram, který vláda představila minulý týden, počítá s tím, že od 25. května by mohly restaurace otevřít zahrádky, od 8. června by mohly veřejnosti zpřístupnit i vnitřní prostory.
První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...
Webové stránky destinace Český Krumlov Region zabodovaly jako jedny z nejlepších v republice v soutěži Zlatý erb. V kategorii měst a obcí se umístily na druhé příčce v rámci Ceny místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci. Ocenění se předávala...
V Pardubicích se včera sešli místní aktéři cestovního ruchu. Debatovali například o moderních technologiích v turismu nebo o výběru poplatků z pobytu. Pravidelné jednání uspořádala už pošesté oblastní organizace cestovního ruchu s názvem Pardubicko - Perníkové srdce Čech.