Na výstavišti v Českých Budějovicích proběhl ve dnech 21.–22. listopadu loňského roku v rámci gastronomické akce Gastrofest 2019 již 14. ročník kuchařské soutěže „Český kapr“. Téma znělo „Český kapr v moderní úpravě“. Akci pořádala AKC ČR, pobočka Šumava.
Soutěž byla tradičně dvoukolová. V prvním kole – korespondenční části – měli soutěžící za úkol dle propozic zpracovat a zaslat materiály, na jejichž základě pak odborná porota vybrala finalisty z každé soutěžní kategorie. Finalisté se následně utkali v praktické části, kde předvedli své kulinářské dovednosti. Finále aktuálního ročníku se zúčastnilo 12 juniorů a 11 seniorů, jejichž úkolem bylo před diváky a odbornou komisí připravit čtyři porce pokrmu včetně přílohy. Základní surovinou pro přípravu pokrmu byly filety českého kapra. V kategorii juniorů obsadil první místo ve zlatém pásmu Ondřej Kubů ze SOU gastronomie U krbu, Praha. Druhé místo ve zlatém pásmu obsadil Vojtěch Prášek z SPV hotelu InterContinental Praha a na třetím místě ve stříbrném pásmu skončil Raul Podrazil ze Střední školy gastronomie a služeb Liberec.
V kategorii seniorů obsadil první místo ve zlatém pásmu Jakub Duna z restaurace Mincovna Praha. Na druhém místě ve zlatém pásmu skončil Lukáš Kučera ze Švejk restaurantu, Hotel u Zeleného stromu z Nepomuku a na třetím místě se ve zlatém pásmu umístil Dušan Rybák ze SOŠ a SOU Horšovský Týn. Všichni soutěžící si ze soutěže odvezli hodnotné ceny, které věnovali partneři a sponzoři letošního ročníku soutěže Český kapr.
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...
Za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci s Národním vinařským centrem se uskutečnil dvacátý ročník ojedinělé mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín Cuvée 2022 Ostrava. S velkým ohlasem se v tomto klání setkaly produkty značky Mucha Sekt - degustátoři...