Asociace hotelů a restaurací ČR předala Výroční ceny

Foto: Shutterstock.com Mimořádnou cenu převzal prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý Foto: Shutterstock.com

Osobnosti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu převzaly během včerejšího slavnostního večera v Grand Hotelu Bohemia ocenění od Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR). Výroční ceny jsou uznáním za mnohaletou práci pro českou gastronomii a hotelnictví. Mimořádnou cenu AHR ČR obdržel prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý.

Po dvouleté odmlce se opět sešli hoteliéři a provozovatelé restaurací, aby se společně setkali a ocenili práci svých kolegů. AHR ČR letos udělila ceny Hoteliér roku, Restauratér roku, Penzion roku a zároveň mimořádné ocenění osobnosti, která významně přispěla k podpoře cestovního ruchu a podnikatelů v oboru. Mimořádnou cenu převzal Vladimír Dlouhý, prezident HK ČR. Václav Stárek, prezident AHR ČR k tomu řekl: „Jsme velmi rádi, že jsme mohli touto cestou poděkovat Vladimíru Dlouhému a Hospodářské komoře za velmi významnou pomoc a podporu během dvou let pandemie, která představovala bezprecedentní zásah do cestovního ruchu. Hospodářská komora pro nás byla a nadále zůstává nejvýznamnější zastřešující organizací pro podnikatele a jsme hrdí, že jsme již léta jejím členem.“

„Ceny od Asociace hotelů a restaurací si velmi vážím. Vnímám ji jako ocenění nejen své osoby, ale především práce týmů Hospodářské komory v Praze i regionech během pandemie. Právě cestovní ruch, ubytovatelé nebo restauratéři byli opatřeními proti covidu-19 významně zasažení. Jsem rád, že právě Komora mohla být tím, kdo přispěl k obnově těchto odvětví, která jsou významnou složkou naší ekonomiky,“ uvedl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Další oceněné osobnosti

Mezi oceněnými jsou dále v kategorii Hoteliér roku Vlastislav Šos, statutární ředitel společnosti Interhotel Olympik, předseda krajské sekce Praha a viceprezident AHR ČR a to nejen za vynikající práci hoteliéra, ale také za dlouhodobou podporu cestovního ruchu v Praze. Ocenění získal také Vladimír Bureš, bývalý ředitel hotelu Port v Doksech. Cenu restauratér roku obdrželi Martin Jiskra, majitel a manažer Zájezdního hostince U Jiskrů a Tomáš Petráň, šéfkuchař a F&B Manažer Maxmilian Lifestyle Resortu / Zámek Loučeň, kteří významně podporují tradici české gastronomie a pohostinství. Jako nejlepší v kategorii Penzion získal na základě hlasování veřejnosti ocenění Penzion Jelen ve Vranově nad Dyjí, který rekonstruovali a provozují manželé Jana a Miloslav Vrbovi.

Nejnovější články z rubriky Asociace

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Hana Krejbichová / Prague Convention Bureau

Zástupci kongresové Prahy si zvolili nové vedení

Ve středu 4. května se uskutečnila valná hromada Prague Convention Bureau, v rámci níž proběhla volba nového představenstva a členů revizní komise. Kongresový průmysl Prahy, který je oficiálně zastřešován právě Prague Convention Bureau, tak získal nové vedení.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více